Kategorie

Rzetelna Firma
Olej Lniany z kapsaicyną Zimnotłoczony Nieoczyszczony Biologicznie aktywny olej lniany z kapsaicyną Kapsalen Powiększ do pełnego rozmiaru

Olej Lniany z kapsaicyną Zimnotłoczony Nieoczyszczony Biologicznie aktywny olej lniany z kapsaicyną Kapsalen

Kapsalen. Olej Lniany z kapsaicyną 10 stopniowy Budwigowy. Olej Lniany z KAPSAICYNĄ to wynik ekstrakcji bardzo ostrej papryki z olejem lnianym o najwyższych parametrach jakościowych KAPSAICYNA nadaje olejowi lnianemu bardzo ostry smak i intensywnie czerwony kolor. Wysokolinolenowy zawiera do 60% kwasów tłuszczowych z grupy omega 3 Tłoczony z najlepszych nasion odmiany Szafir
Opakowanie - 0,5 litra.

Więcej szczegółów

O 10

40,00 zł

Kapsalen - Budwigowy Olej Lniany z kapsaicyną 10 stopniowy.
Produkcja - Revitalen.

Olej lniany z kapsaicyną w kapsułkach Habro-lin Tutaj >>>

Kapsalen - Olej lniany Budwigowy.

Kapsalen - Olej lniany z KAPSAICYNĄ ma szerokie zastosowanie.

Kapsalen - Olej lniany z kapsaicyną jest zimnotłoczony, nieoczyszczony, biologicznie aktywny.

Kapsalen - Olej lniany z kapsaicyną jest dostępny w sprzedaży wysyłkowej.
Dostarczamy paczką kurierską w opakowaniach termicznych.

Cena:
* Kapsalen - Olej lniany z kapsaicyną - 0,5 litra - 39 zł
+ 21,00 zł koszt przesyłki z pobraniem należności.


Przesyłki do 30 kilogramów wysyłamy w tej samej cenie
(21,00 - z pobraniem i 16,00 zł z przedpłatą.)

Istnieje możliwość wcześniejszej wpłaty na konto firmy
wtedy wysyłka
kosztuje 16,00 zł.

Uwaga:
W trosce o jakość dostarczanego produktu
Olej Lniany z Kapsaicyną - Kapsalen wysyłamy tylko kurierem
od poniedziałku do czwartku.

Mieszkańców Zielonej Góry i okolic
Zapraszamy
do naszego sklepu
Zapraszamy Sklep Zielona Góra

Kapsalen - Olej lniany z kapsaicyną jest produkowany w unikalnej technologii na zimno, gdzie zaraz po wytłoczeniu spływa do chłodni i naturalnie sedymentuje w szczelnych pojemnikach. Sprzedaż i przechowywanie oleju lnianego z kapsaicyną odbywa się wyłącznie z lodówek – stąd nazwa 10 stopniowy. Stała kontrola nad procesami tłoczenia, sedymentacji, dystrybucji zapewnia olejowi lnianemu z kapsaicyną najwyższą jakość charakteryzującą się biologiczną aktywnością kapsaicyny i zawartych w nim NNKT - Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych. Kwasów tych organizm nie wytwarza i muszą być dostarczone wraz z pożywieniem, gdyż są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Zastosowanie:
Kapsalen - Olej lniany z kapsaicyną jest szczególnie zalecany w celu uzupełnienia kwasów tłuszczowych omega -3 w diecie. KAPSAICYNA znajdująca się w ostrej papryce ma szerokie oddziaływanie prozdrowotne.

Olej lniany z KAPSAICYNĄ - Kapsalen jest wykorzystywany w kuracjach wspomagających redukcję masy ciała.

Olej lniany z KAPSAICYNĄ Kapsalen jest wykorzystywany przede wszystkim jako naturalny, wysokiej jakości produkt spożywczy. Olej lniany z KAPSAICYNĄ dodawany do wielu potraw podnosi ich walory zdrowotne i smakowe.

Sposób użycia:
Kapsalen - Olej lniany z kapsaicyną stosować tylko na zimno, nie podgrzewać i nie smażyć na nim potraw. Jako produkt spożywczy olej lniany z kapsaicyną używać w niewielkiej ilości, ze względu na bardzo ostry smak do różnych potraw: kasz, ziemniaków, past serowych, past kanapkowych, sałatek, sałat, surówek, sosów, dresingów, majonezów domowych i innych potraw.

Kapsalen to Olej lniany z kapsaicyną do bezpośredniego spożycia przed posiłkiem 3-5 razy dziennie łyżeczkę od herbaty (ok. 5 gramów), popijać mlekiem lub śmietanką.

Ważne!
Ostry smak oleju lnianego z kapsaicyną redukuje mleko, śmietanka, lub masło ponieważ kapsaicyna jest rozpuszczalna w tłuszczach. Kapsaicyna nie rozpuszcza się w wodzie.

Przechowywanie:
Kapsalen - Olej lniany z kapsaicyną przechowywać w temperaturze 5-10 st. C. w szczelnie zamkniętych ciemnych oryginalnych butelkach. Chronić przed źródłem światła.

Kapsaicyna wykorzystywana jest w wielu dietach oraz przez sportowców.

Ostra papryka chilli staje się coraz bardziej atrakcyjna dla konsumenta. Na nasionkach ostrych papryczek znajduje się  substancja zwaną kapsaicyną, która jest odpowiedzialna za ostry smak papryki. Coraz częściej pojawiają się artykuły dotyczące zastosowania popryczek chilli w żywieniu człowieka.

Papryka chili ma zasadnicze znaczenie w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej i powinna byc obecna w codziennym jadłospisie. Znane  już są diety, które w swym składzie zawierają  przyprawy, ze szczególnym uwzględnieniem papryki chilii.

Przeczytaj artykuł "Kapsaicyna - wspomaga sportowców i seniorów"
Tutaj >>>

Warto również przeczytać o ostrej diecie 3D Chili Tutaj >>> 

Dyskusja o kapsaicynie na forum Medonet Tutaj >>> 

Ciekawy artykuł poświęcony kapsaicynie czyli papryczkom w oleju Tutaj >>> 



Kapsaicyna wg Wikipedia
Kapsaicyna – organiczny związek chemiczny, alkaloid odpowiedzialny za ostry, piekący smak papryki chili. Związek ten działa na receptory bólu powodując uczucie pieczenia i ostrości w jamie ustnej.
Wzór chemiczny kapsaicyny: C18H27NO3
Masa molowa kapsaicyny: 305,41 g/mol
Temperatura wrzenia: 210 °C
Temperatura topnienia: 62 °C
Nazwa kapsaicyny wg IUPAC: 8-Methyl-N-vanillyl-trans-6-nonenamide



Tagi:
kapsaicyna, olej lniany z kapsaicyną, stosowanie oleju z kapsaicyną, kapsalen,


Producenci