Kategorie

Rzetelna Firma
Olej palmowy Powiększ do pełnego rozmiaru

Olej palmowy

Olej palmowy o właściwościach odżywczych, nawilżających, wygładzających, tonizujących itd. Ma zastosowanie w kuchni jak również w kosmetyce ciała. Unikalny, wysokiej jakości, 100% czysty olej palmowy. Olej palmowy wyciskany z pestek owocu drzewa Elaeis Guineensis, czyli olejowca gwinejskiego, ma barwę pomarańczową, z powodu wysokiej zawartości karotenu.
Opakowanie 500 ml.

Więcej szczegółów

NI 22

20,00 zł

Olej palmowy.
Produkcja - Nitai.

Olej palmowy o właściwościach odżywczych, nawilżających, wygładzających, tonizujących itd. Ma zastosowanie w kuchni jak również w kosmetyce ciała. Unikalny, wysokiej jakości, 100% czysty olej palmowy.Bez konserwantów, bez chemicznych dodatków. Olej palmowy wyciskany z pestek owocu drzewa Elaeis Guineensis, czyli olejowca gwinejskiego, ma barwę pomarańczową, z powodu wysokiej zawartości karotenu.

Unikalny, wysokiej jakości, 100% czysty olej palmowy.
Bez konserwantów, bez chemicznych dodatków.

Olej palmowy, podobnie jak kokosowy, jest jednym z najpopularniejszych olejów roślinnych na świecie. Olej palmowy wyciskany z pestek owocu drzewa Elaeis Guineensis, czyli olejowca gwinejskiego, ma barwę pomarańczową, z powodu wysokiej zawartości karotenu.

Olej palmowy w temperaturze pokojowej ma postać gęstego, miękkiego masła o neutralnym, lekkim zapachu. Ma właściwości nawilżające, oraz wygładzające, odżywia skórę bardzo suchą, dojrzałą i popękaną. Polecany jest do każdego rodzaju skóry, zwłaszcza z tendencjami do przesuszenia. Doskonale natłuszcza i uelastycznia.

Mieszkańców Zielonej Góry i okolic
Zapraszamy
do naszego sklepu
Zapraszamy Sklep Zielona Góra

Masaż z zastosowaniem tego oleju palmowego przynosi skórze wiele wspaniałych korzyści pielęgnacyjno-relaksujących. Działa przeciwzapalnie, przeciwobrzękowo, łagodząco, przyśpiesza regenerację tkanek.

Masaż z zastosowaniem tego oleju przynosi skórze wiele wspaniałych korzyści pielęgnacyjno - relaksujących.

Polecany jest do każdego rodzaju skóry, zwłaszcza z tendencjami do przesuszenia. Olej palmowy jest znany z powodu zastosowania do produkcji luksusowych mydeł.

Podobnie jak inne oleje roślinne, olej palmowy jest wolny od cholesterolu. Olej palmowy jest częstym składnikiem kuchni w południowo-wschodniej Azji i tropikalnych lasach Afryki. Coraz częściej jest wykorzystywany w przemyśle spożywczo-handlowym w innych częściach świata z powodu wysokiej zawartości naturalnych przeciwutleniaczy.

Nierafinowany olej palmowy jest lepszy od rafinowanego ponieważ zawiera między innymi: betakaroten, koenzym Q10, witaminę A i E. Czerwony olej palmowy jest doskonałym źródłem karotenu. Ma wysoką zawartość nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych w proporcji 1:1 (zrównoważony skład kwasów tłuszczowych), a to oznacza, że w stosunku do zalecanego spożycia tłuszczu zawiera  30% mniej kalorii. Dlatego olej palmowy w przemyśle spożywczym jest mieszany z innymi olejami w celu zmniejszenia ilości tłuszczów, a tym samym spełnienia wymogów spożywczych. Jest również stosowany do produkcji żywności dietetycznej, jest naturalnym tłuszczem piekarniczym. Frytki smażone na oleju palmowym smakują jeszcze bardziej niż na oleju słonecznikowym.

W medycynie olej palmowy jest stosowany na rany w celu szybszego ich gojenia, ponieważ posiada właściwości przeciwbakteryjne.

Zastosowanie:
- spożywcze
- pielęgnacyjne
- kosmetyczne

Sposób przechowywania:
Należy trzymać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.

Producenci