Olej z pestek winogron 50 ml Zobacz większe

Olej z pestek winogron 50 ml

KK106

1-3 dni

Nowy produkt

Olej z pestek winogron. Olej winogronowy jest pomocny w przypadku: blizn, rozstępów, żylaków, opuchlizny, pajączków, zwiększa elastyczność skóry, zmarszczek i opuchlizny wokół oczu. Olejek z pestek winogron jest dobrym wyborem dla produktów przeciwstarzeniowych, dla skóry zniszczonej skłonnej do przetłuszczania się i trądziku. Opakowanie 50 ml. Czytaj więcej >

Więcej szczegółów

15,00 zł

Oleje zdrowotne

Rozwiń

Więcej informacji

Olej z pestek winogron.
Importer - Kamil

Charakteryzuje się lekką konsystencją, jest prawie bezzapachowy.
Olejek z pestek winogron ma szerokie zastosowanie w kosmetyce gdyż winogrona to nie tylko pyszne owoce, ale i naturalny kosmetyk, który rewelacyjnie sprawdza się w pielęgnacji skóry.

Oferowany Olejek z pestek winogron jest olejem pochodzącym z krajów śródziemnomorskich

DZIAŁANIE NA SKÓRĘ TWARZY I CIAŁA:

Jest dobrze absorbowany przez skórę i nie zatyka porów. Oferuje bardzo dobre właściwości:

  • zmiękczające,
  • przeciwalergiczne,
  • ochronne,
  • regeneracyjne,
  • przeciwstarzeniowe,
  • przeciwnowotworowe,
  • stymuluje odnowę komórek, spowalniając proces starzenia się


Działa lekko ściągająco, co wygładza skórę i nadaje jej sprężystości. Szczególnie widoczne efekty poprawy kondycji skóry widoczne są wokół oczu i ust.

Olej winogronowy jest pomocny w przypadku:
•    blizn,
•    rozstępów,
•    żylaków,
•    opuchlizny
•    pajączków,
•    zwiększa elastyczność skóry, zmarszczek i opuchlizny wokół oczu.

Olejek z pestek winogron jest dobrym wyborem dla produktów przeciwstarzeniowych, regeneracyjnych, dla skóry zniszczonej, skłonnej do przetłuszczania się i trądziku.

W formułach kosmetycznych może być stosowany w stężeniu od 1 do 100%. Jest bardzo dobrym olejem bazowy dla mieszanek z innymi olejami i dla olejków eterycznych (zapachowych). Nadaje się do masażu, także bez żadnych dodatków.

STOSOWANIE:
- smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo
- mieszać z kremami, balsamami lub oliwką

DZIAŁANIE NA WŁOSY:
•    bardzo dobrze nawilża włosy,
•    sprawia , ze pięknie błyszczą i staja się miękkie

ZASTOSOWANIE NA WŁOSY:
olej z pestek winogron wcierać w skórę i we włosy, następnie zmyć szamponem.

Mieszkańców Zielonej Góry i okolic
Zapraszamy
do naszego sklepu
Zapraszamy Sklep Zielona Góra

Opinie

Napisz opinię

Olej z pestek winogron 50 ml

Olej z pestek winogron 50 ml

Olej z pestek winogron. Olej winogronowy jest pomocny w przypadku: blizn, rozstępów, żylaków, opuchlizny, pajączków, zwiększa elastyczność skóry, zmarszczek i opuchlizny wokół oczu. Olejek z pestek winogron jest dobrym wyborem dla produktów przeciwstarzeniowych, dla skóry zniszczonej skłonnej do przetłuszczania się i trądziku.
Opakowanie 50 ml.

Inne produkty w tej samej kategorii: