Lista produktów marki Specjały spod Strzechy

Widok:
Pokazano 1-17 z 17 pozycji
Cena 30,00 zł

Zestaw 3 octów z mirabelek,...

Ocet z Mirabelek – Łagodny ocet owocowy, fermentowany ze świeżych mirabelek, który pasuje uniwersalnie do różnego rodzaju potraw. Jego kwasowość kształtuje się na poziomie nieco powyżej 3%. Dobrze komponuje się on zarówno z lekkimi daniami (sałatki, delikatne ryby itp.), jak i z potrawami cięższymi (czerwone mięso, zupy, sosy). Ocet Piwny – Ocet produkowany według receptury z XVIIw., na bazie ciemnego piwa porter, które robione jest specjalnie na potrzeby produkcji tego octu przez profesjonalnego piwowara. Ocet śliwkowy – Wyrazisty ocet, nadający się bardzo dobrze do mięs, wytrawnych sałatek oraz zup. Jest on starannie fermentowany z drylowanych owoców śliwki, co zapewnia mu niepowtarzalny smak, którym można uatrakcyjnić przygotowywane potrawy.
Zobacz
Cena 25,00 zł

Ocet z płatków róży...

Ocet z płatków róży damasceńskiej – Delikatny, niezwykle aromatyczny ocet kwiatowy, powstający poprzez poddanie starannej fermentacji płatków kwiatowych. Posiada on niską kwasowość i jest jedynym tego rodzaju produktem w swojej klasie. Dedykowany on jest do różnego rodzaju potraw, od sałatek warzywnych i owocowych, aż do różnego rodzaju mięs. Nadaje on potrawom oryginalnego i wyrafinowanego smaku. Kilka kropel tego octu potrafi w niesamowity sposób wzbogacić bukiet smakowy potrawy.
Zobacz
Cena 15,00 zł

Ocet z mirabelek 250 ml...

Ocet z Mirabelek – Łagodny ocet owocowy, fermentowany ze świeżych mirabelek, który pasuje uniwersalnie do różnego rodzaju potraw. Jego kwasowość kształtuje się na poziomie nieco powyżej 3%. Dobrze komponuje się on zarówno z lekkimi daniami (sałatki, delikatne ryby itp.), jak i z potrawami cięższymi (czerwone mięso, zupy, sosy).
Zobacz
Cena 20,00 zł

Ocet z malin 250 ml...

Ocet z Malin – Powstaje ze świeżych, polskich malin, które poddawane są długotrwałej fermentacji octowej. Ma on wyraźnie wyczuwalny smak maliny połączony z niska, półsłodką kwasowością. Należy on do octów delikatnych. Jego zastosowanie jest bardzo szerokie, można go używać do mięs, sałatek, warzyw, gotowanej kapusty, zup oraz sosów. Akcentuje on smak potrawy dodając jej swój niesamowity aromat.
Zobacz
Cena 20,00 zł

Ocet z lubczyka 250 ml...

Ocet z Lubczyka – Ocet otrzymywany ze świeżego lubczyka, który jest jedną z najstarszych i najbardziej popularnych polskich przypraw. Charakterystyczny smak lubczyka jest w tym occie doskonale wyczuwalny. Bardzo dobrze łączy się on z mięsem, zupami i rybami. Ubarwia on tło potrawy nie dominując jej smaku.
Zobacz
Cena 25,00 zł

Ocet z kwiatów jaśminowca...

Ocet z Kwiatów Jaśminowca – Delikatny i słodki ocet o wyjątkowym aromacie. Starannie fermentowany w odpowiednich warunkach, aby wydobyć z kwiatów ich najlepsze walory. Kwiaty używane do tego octu zbierane są wieczorem, aby uzyskać jak najlepszą wartość surowca. Nadaje się on idealnie do sałatek, delikatnych mięs i zup, warzyw, sosów oraz jako dodatek do różnego rodzaju marynat.
Zobacz
Cena 25,00 zł

Ocet z kwiatów bzu czarnego...

Ocet z Kwiatów Bzu Czarnego – Bardzo aromatyczny, słodki i gęsty ocet. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza długiej i starannej fermentacji. Ma on bardzo niską kwasowość co czyni go wręcz idealnym do różnego rodzaju sałatek, delikatnych mięs i gotowanych warzyw. Produkt ten zdobył wyróżnienie na Międzynarodowych Targach Natura Food 2015 w Łodzi w kategorii „produkty naturalne”.
Zobacz
Cena 25,00 zł

Ocet z kwiatów akacji 250...

Ocet z Kwiatów Akacji – Gęsty, delikatny i słodkawy ocet o lekko mlecznej barwie. Robiony jest z samych płatków kwiatowych, które poddajemy fermentacji w odpowiedniej temperaturze, dzięki czemu uzyskuje on swój smak. Bardzo dobrze komponuje się zarówno z sałatkami, jak i z mięsem czy też różnymi sosami.
Zobacz
Cena 20,00 zł

Ocet z kurdybanka 250 ml...

Ocet z Kurdybanka – Ocet ziołowy wytwarzany ze świeżo zbieranego bluszczyku kurdybanka, który następnie poddawany jest starannej i długotrwałej fermentacji, w odpowiednich temperaturach, przez co uzyskuje on swój wyjątkowy smak i łagodną kwasowość.
Zobacz
Cena 15,00 zł

Ocet z gruszek ulęgałek 250...

Ocet z gruszek ulęgałek – Ma on wyraźnie wyczuwalny smak dzikiej gruszki, skomponowany ze smakiem delikatnej, aczkolwiek wyraźnej fermentacji octowej. Jest on o wiele łagodniejszy od octu jabłkowego. Jest to ocet zawierający tylko dwa składniki, gruszki i wodę, z uwagi na doskonałą podatność gruszki na fermentację.
Zobacz
Cena 20,00 zł

Ocet z czarnej porzeczki...

Ocet z Czarnej Porzeczki – Aromatyczny ocet o dość wyraźniej kwasowości, będący efektem kilkumiesięcznej fermentacji owoców. Idealnie nadaje się aby wzbogacić bukiet smakowy mięs, sałat oraz wielu zup. Doskonale nadaje się jako składnik nadający wyjątkowego smaku oraz lekkiego zakwaszenia potraw.
Zobacz
Cena 20,00 zł

Ocet wiśniowy 250 ml...

Ocet z wiśni – Wyrazisty ocet, nadający się bardzo dobrze do mięs, wytrawnych sałatek oraz zup. Jest on starannie fermentowany z drylowanych owoców wiśni, co zapewnia mu niepowtarzalny smak, którym można uatrakcyjnić przygotowywane potrawy.
Zobacz
Cena 20,00 zł

Ocet tymiankowy z...

Ocet z Macierzanki – Wytrawny ocet ziołowy, który powstaje poprzez poddanie fermentacji świeżego ziela macierzanki (tymianku). Posiada on wyraźnie wyczuwalny, ziołowy smak, który potrafi nadać potrawom niesamowitych walorów smakowych. Ocet ten jest bardzo uniwersalny w swoim zastosowaniu.
Zobacz
Cena 20,00 zł

Ocet sosnowo jałowcowy 250...

Ocet Jałowcowo-Sosnowy – Produkowany poprzez poddawanie składników fermentacji i napowietrzaniu w odpowiednich temperaturach. Ocet ten zawiera dodatek rozmarynu, a wszystkie trzy główne składniki są fermentowane osobno, dopiero w ostatniej fazie zlewane ze sobą i butelkowane po odpowiednim czasie. Nadaje się on idealnie do dziczyzny oraz innych ciemnych mięs, a także do zup, gdzie z powodzeniem zastąpi octy tradycyjne.
Zobacz
Cena 20,00 zł

Ocet śliwkowy 250 ml...

Ocet śliwkowy – Wyrazisty ocet, nadający się bardzo dobrze do mięs, wytrawnych sałatek oraz zup. Jest on starannie fermentowany z drylowanych owoców śliwki, co zapewnia mu niepowtarzalny smak, którym można uatrakcyjnić przygotowywane potrawy.
Zobacz
Cena 20,00 zł

Ocet piwny 250 ml...

Ocet Piwny – Ocet produkowany według receptury z XVIIw., na bazie ciemnego piwa porter, które robione jest specjalnie na potrzeby produkcji tego octu przez profesjonalnego piwowara. Bardzo dobrze komponuje się on z marynatami do ciemnych mięs, zupami, jako uzupełnienie potraw, które mają być przygotowywane na grillu oraz wszystkimi „cięższymi” daniami.
Zobacz
Cena 12,00 zł

Ocet jabłkowy 250 ml...

Ocet Jabłkowy (Nieklarowany) – Ocet jabłkowy w swojej najbardziej naturalnej i zdrowej postaci. Powstaje poprzez poddawanie kilkumiesięcznej fermentacji jabłek z naszego regionu. W odróżnieniu od wielu innych, nasz ocet jabłkowy nie zawiera dodatku drożdży.
Zobacz

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć