TRIPHALA - detoksykacja układu trawiennego herbata ayurwedyjska
TRIPHALA – Detoksykacja układu trawiennego. Wspomaga zdrowe funkcjonowanie jelit u osób wrażliwych. Wpływa na oczyszczanie układu żołądkowo-jelitowego, harmonizuje działanie układu trawiennego.
Opakowanie - 100 g.
Czytaj więcej >Opis
TRIPHALA – Detoksykacja układu trawiennego
Dystrybutor: SIDDHI ul. Mickiewicza 4 lok. 4, 42-217 Częstochowa
Index: S47
TRIPHALA - herbatka ziołowa SUPLEMENT DIETY w formie suszu roślinnego
Zawiera lukrecję-chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia
● Glycyrrhiza glabra wspomaga zdrowe funkcjonowanie jelit u osób wrażliwych.
● Terminalia chebula korzystnie wpływa na oczyszczanie układu żołądkowo-jelitowego.
● Terminalia bellirica korzystnie wpływa na trawienie i perystaltykę jelit.
● Emblica officinalis harmonizuje działanie układu trawiennego. Normalizuje układ odpornościowy flory bakteryjnej.
● Curcuma longa utrzymuje zdrowy komfort układu trawienia.
Substancje czynne | Wartość w jednej dziennej porcji produktu tj.:8g |
Glycyrrhiza glabra (lukrecja gładka-korzeń) | 1 g |
Terminalia chebula (migdałecznik chebułowiec-owoc) | 1 g |
Terminalia bellirica (Bibhitaka-owoc) | 1 g |
Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-kwiat) | 1 g |
Curcuma longa (kurkuma długa-korzeń) | 1 g |
Cymbogon citratus (palczatka cytrynowa –liść) | 1 g |
Withania somnifera (śpioszyn lekarski-korzeń) | 1 g |
Tinospora cordifolia (Guduchi-trzon) | 1 g |
Składniki: Glycyrrhiza glabra (lukrecja gładka-korzeń), Terminalia chebula (migdałecznik chebułowiec-owoc), Terminalia bellirica (Bibhitaka-owoc); Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-kwiat), Curcuma longa (kurkuma długa-korzeń), Cymbogon citratus (palczatka cytrynowa –liść), Withania somnifera (śpioszyn lekarski-korzeń), Tinospora cordifolia (Guduchi-trzon).
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.
Sposób użycia: Zaleca się spożywać do 8 gram produktu dziennie.
Jedną łyżeczkę (miarka) suszu roślinnego tj.: 2 g zalać ok. 200 ml wrzątku i gotować od 3 do 5 minut, ciepłą herbatkę spożywać cztery razy dziennie najlepiej przed jedzeniem. W razie potrzeby można słodzić miodem.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. . Ilość porcji w opakowaniu: 12
Producent: Everest Ayurveda (P) L.t.d., Nepal