

Naturalny klasztorny przysmak. Kawa powstaje z prażonych ziaren zbóż, dzięki czemu zawiera cenny dla organizmu błonnik, białko, węglowodany, a przy tym nie zawiera tłuszczu. Polecana szczególnie przy stosowaniu diety odchudzającej oraz w przypadku schorzeń żołądka, trzustki, wątroby, jelit i serca. Kawa zbożowa może być podawana z mlekiem. 200g
Czytaj więcej >Kawa Leśniowska Zbożowo-Ziołowa 200g
Producent: Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe "ELDEX-MEDICAL" IMPORT EXPORT, ul. Laskowska 82, 62-051 Wiry
index: OK47
Zastosowanie:
Naturalny klasztorny przysmak. Kawa powstaje z prażonych ziaren zbóż, dzięki czemu zawiera cenny dla organizmu błonnik, białko, węglowodany, a przy tym nie zawiera tłuszczu. Polecana szczególnie przy stosowaniu diety odchudzającej oraz w przypadku schorzeń żołądka, trzustki, wątroby, jelit i serca. Kawa zbożowa może być podawana z mlekiem.
Skład:
Cykoria, pszenica, jęczmień, żyto, owoc jarzębiny, owoc róży, korzeń mniszka, korzeń lubczyka, korzeń arcydzięgla.
Sposób parzenia:
1 łyżeczkę kawy, zalać szklanką wrzącej wody i pozostawić pod przykryciem na około 2-3 minuty. Pić 1-2 razy dziennie.
Przechowywanie:
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kawa ładnie pachnie i jest smaczna. Zawiera korzeń arcydzięgla, nie jest podane w jakiej ilości, ale roślina ta raczej nie powinna być stosowana przez kobiety w ciąży, ma też inne przeciwwskazania, o których nie każdy wie. Myślę, że śladowe ilości nikomu nie zaszkodzą, ale informacja powinna być. Poza tym ma dużo dobrych właściwości.
Najpyszniejsza kawa zbożowa jaką kiedykolwiek piłam, a wypróbowałam już kilka. Nie jest zmielona na proszek, widać wszystkie wspaniałe zioła i zboża. (można ewentualnie użyć filtru papierowego do herbaty/kawy, ale mi nic przeszkadza.) Ma cudowny aromat i aromatyczny smak prażonych ziaren zbóż.