Książka "Sztuka Fermentacji" Sandor Ellix Katz

Książka "Sztuka Fermentacji" Sandor Ellix Katz

IL36
1 - 3 dni

Najgorętsza premiera kulinarna tego roku! Wielka księga o tym, jak ukisić dosłownie każdą roślinę. Poznaj inspirujące przepisy i dowiedz się, jakie korzyści daje proces fermentacji.

Czytaj więcej >
79,90 zł
W magazynie

pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Książka "Sztuka Fermentacji" Sandor Ellix Katz 

Wydawnictwo: Vivante 

Najbardziej wyczekiwana książka kulinarna 2016 roku!
Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce dzięki gorącej premierze: wydawnictwo Vivanteprzedstawia polskie wydanie Sztuki fermentacji Sandora Ellixa Katza!
Gorący trend kulinarny, który podbija programy śniadaniowe, magazyny kulinarne, prestiżowe restauracje rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie, a dzięki biblii fermentacji przybierze na sile.

Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej.
Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne.
Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.

Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji!

Opinie

Napisz swoją opinię

Książka "Sztuka Fermentacji" Sandor Ellix Katz

Najgorętsza premiera kulinarna tego roku! Wielka księga o tym, jak ukisić dosłownie każdą roślinę. Poznaj inspirujące przepisy i dowiedz się, jakie korzyści daje proces fermentacji.

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć