Miody Manuka Miód Manuka MGO 100+ (500g.)

MM81
1 - 3 dni

Miód Manuka MGO 100+ 500g. Miód Manuka to produkt w 100% naturalny. Pochodzi z  nowozelandzkiego krzewu Manuka, posiadający aktywny składnik - methylglyoxal. Methylglyoxal jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10 mg/kg. Natomiast methylglyoxal w miodach Manuka osiąga stężenie od 30 do ponad 800 mg/kg!
Opakowanie 500 g.

Czytaj więcej >
152,00 zł
W magazynie

pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Miód Manuka MGO 100+ 500g.

Dystrybutor: Propharma Sp. z o.o., ul. Łopuszańska 36, 02-220 Warszawa

index: MM81

Aktywny nowozelandzki Miód Manuka MGO 100+ charakteryzuje się zawartością methylglyoxalu na poziomie 100mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 100+.

Methylglyoxal - aktywny antybakteryjny składnik w nowozelandzkim miodzie Manuka.


Miody Manuka: Eko-Laur Konsumenta 2009, Odkrycie 2010, Odkrycie 2011.

Krzew Manuka kwitnie w samym sercu Nowej Zelandii. Profesor  Thomas Henle i zespół naukowców z Politechniki w Dreźnie odkryli aktywny składnik miodu z krzewu Manuka - methylglyoxal. 

Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. 

Badania nad tajemnicą miodu Manuka, przeprowadzone przez naukowców w Dreźnie zostały opublikowane w czasopiśmie Molecular Nutrition and Food Research Journal, w styczniu 2008 roku. Profesor Henle wykazał, że to właśnie methylglyoxal odpowiedzialny jest za unikatowe właściwości miodu Manuka:
"Opierając się na przeprowadzonych badaniach uważamy, że wyłacznie methylglyoxal jest odpowiedzialny za unikatowe właściwości miodu Manuka. Mogą występować także efekty synergistyczne, dzięki innym składnikom, taakim jak polifenole, ale bez methylglyoxalu miód Manuka nie miałby swych unikatowych właściwości."

Podobne wyniki badań (2009r.) przedstawił dr hab. Merilyn Manley-Harris z Uniwersytetu Waikato. Powiedział "wiadomo było juz od pewnego czasu, że unikatowe właściwości miodu Manuka są powiązane z methylglyoxalem, ale pochodzenie tego skłądnika nie było znane".

Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku i nie gwarantuje właściwości leczniczych. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.

Skład: Miód z krzewu Manuka

Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 100+

Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

 

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal >10 mg >1,5 mg

 

Opinie

Napisz swoją opinię

Miody Manuka Miód Manuka MGO 100+ (500g.)

Miód Manuka MGO 100+ 500g. Miód Manuka to produkt w 100% naturalny. Pochodzi z  nowozelandzkiego krzewu Manuka, posiadający aktywny składnik - methylglyoxal. Methylglyoxal jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10 mg/kg. Natomiast methylglyoxal w miodach Manuka osiąga stężenie od 30 do ponad 800 mg/kg!
Opakowanie 500 g.

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć