Miody Manuka Miód Manuka MGO 400+ (250g.)

Miody Manuka Miód Manuka MGO 400+ (250g.)

MM3
1 - 3 dni

Miód Manuka MGO 400+ 250g. Miód Manuka to produkt w 100% naturalny. Pochodzi z  nowozelandzkiego krzewu Manuka, posiadający aktywny składnik - methylglyoxal. Methylglyoxal jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10 mg/kg. Natomiast methylglyoxal w miodach Manuka osiąga stężenie od 30 do ponad 800 mg/kg!
Opakowanie 250 g.

Czytaj więcej >
136,00 zł
W magazynie

pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Miód Manuka MGO 400+ 250g.
Produkcja - Manuka Health.

Aktywny nowozelandzki Miód Manuka MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+. Jest to wg badań prof. Tomasa Henle wysokazawartość methylglyoxalu.

Miody Manuka: Eko-Laur Konsumenta 2009, Odkrycie 2010, Odkrycie 2011.

Krzew Manuka kwitnie w samym sercu Nowej Zelandii. Profesor  Thomas Henle i zespół naukowców z Politechniki w Dreźnie odkryli aktywny składnik miodu z krzewu Manuka - methylglyoxal.

Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg.

Badania nad tajemnicą miodu Manuka, przeprowadzone przez naukowców w Dreźnie zostały opublikowane w czasopiśmie Molecular Nutrition and Food Research Journal, w styczniu 2008 roku. Profesor Henle wykazał, że to właśnie methylglyoxal odpowiedzialny jest za unikatowe właściwości miodu Manuka:
"Opierając się na przeprowadzonych badaniach uważamy, że wyłacznie methylglyoxal jest odpowiedzialny za unikatowe właściwości miodu Manuka. Mogą występować także efekty synergistyczne, dzięki innym składnikom, taakim jak polifenole, ale bez methylglyoxalu miód Manuka nie miałby swych unikatowych właściwości."

Podobne wyniki badań (2009r.) przedstawił dr hab. Merilyn Manley-Harris z Uniwersytetu Waikato. Powiedział "wiadomo było juz od pewnego czasu, że unikatowe właściwości miodu Manuka są powiązane z methylglyoxalem, ale pochodzenie tego skłądnika nie było znane".

Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku i nie gwarantuje właściwości leczniczych. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.

Skład: Miód z krzewu Manuka

Sposób użycia:
Miód Manuka spożywa się jak każdy miód, np. 2-3 łyżeczki rano na czczo, łyżeczkę 3 razy dziennie przed posiłkiem lub do słodzenia napojów lub jako dodatek do potraw i wypieków. W słoiku znajduje się 100 porcji.

Wartość odżywcza    w 5 g (łyżeczka od herbaty)        w 100 g 
wartość energetyczna (kJ/kcal)       69/16,5       1380/329       
białko (g) <0,1 <0,4
węglowodany (g) 4,2 79,6
tłuszcze (g) <0,1 <0,1
błonnik (g) 0 0
sód (g) 0,0008 0,012
methylglyoxal (g) 0,002 0,04


Tagi:
miód manuka, miody manuka, Nowa Zelandia, Methylglyoxal, Manuka MGO 400+,
manukalink,


Opinie

Napisz swoją opinię

Miody Manuka Miód Manuka MGO 400+ (250g.)

Miód Manuka MGO 400+ 250g. Miód Manuka to produkt w 100% naturalny. Pochodzi z  nowozelandzkiego krzewu Manuka, posiadający aktywny składnik - methylglyoxal. Methylglyoxal jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10 mg/kg. Natomiast methylglyoxal w miodach Manuka osiąga stężenie od 30 do ponad 800 mg/kg!
Opakowanie 250 g.

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć