Sól Kłodawa różowa 1,3 kg Sól kłodawska

SOL2
1 - 3 dni

Dzięki wydobyciu tradycyjną metodą górniczą możemy w soli zachować naturalne pierwiastki i mikroelementy zwane przez prof. Juliana Aleksandrowicza "pierwiastkami życia". 

Czytaj więcej >
15,00 zł
W magazynie

pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Sól Kłodawa różowa 1,3 kg Sól kłodawska

Producent: Kopalnia Soli "Kłodawa" S.A. Aleja 1000-lecia 2, 62-650 Kłodawa.

index: SOL2

Sól jest bogatym źródłem mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.

Dzięki wydobyciu tradycyjną metodą górniczą możemy w soli zachować naturalne pierwiastki i mikroelementy zwane przez prof. Juliana Aleksandrowicza "pierwiastkami życia". 

Opakowanie jednostkowe: słoik PET 1300 g

Kłodawska sól kamienna jest minerałem o wysokim stopniu czystości i nie wymaga procesów wzbogacania. Ponadto nasza sól kuchenna w przeciwieństwie do soli warzonej stanowi bogate źródło "pierwiastków życia", czyli mikroelementów (nazwanych tak przez prof. Juliana Aleksandrowicza) niezbędnych do prawidłowego, zdrowego funkcjonowania organizmu człowieka. Biopierwiastki, których praktycznie nie ma sól warzona (posiada naprawdę śladowe ilości), a wchodzące w skład naturalnej soli kamiennej tworzą kompleksy łatwo przyswajalne przez organizm. To właśnie te składniki soli kuchennej sterują czynnościami metabolicznymi, czyli przemianą materii. Odgrywają tez zasadniczą rolę w aktywności niezbędnych dla życia procesów enzymatycznych. Jest więc oczywistym, że ich niedobór, czy nadmiar musi wywołać niekorzystny wpływ na zdrowie. Skład mikroelementów w naszej soli kamiennej zbliżony jest do ich zawartości w płynie ustrojowym organizmu ludzkiego. W kłodawskiej soli kuchennej zawarte są (już od 250 mln lat): magnez, mangan, żelazo, cynk, miedź, wapń, potas, selen, jod i inne pierwiastki, których próżno szukać w soli warzonej.

Opinie

Napisz swoją opinię

Sól Kłodawa różowa 1,3 kg Sól kłodawska

Dzięki wydobyciu tradycyjną metodą górniczą możemy w soli zachować naturalne pierwiastki i mikroelementy zwane przez prof. Juliana Aleksandrowicza "pierwiastkami życia". 

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć