Ksylitol Cukier Brzozowy 1000g Ksylitol Kraj pochodzenia ksylitolu Finlandia Xylitol

Ksylitol Cukier Brzozowy 1000g Ksylitol Kraj pochodzenia ksylitolu Finlandia Xylitol 1kg z Finlandii

NP38
1 - 3 dni

Ksylitol Cukier zasadowy ksylitol idealny dla osób, które nie mogą stosować tradycyjnego cukru oraz dla odchudzających się.
Ksylitol Opakowanie 1000g

Czytaj więcej >
47,00 zł
W magazynie

pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Ksylitol. Cukier brzozowy.

konfekcjonowanie i dystrybucja: INFO-FARM Michal Staś w spadku, u. Poprzeczna 37a, 43-300 Bielsko-Biała

Index: NP38 


Kraj pochodzenia - Finlandia

DLA KOGO PRZEZNACZONY JEST CUKIER BRZOZOWY KSYLITOL?

Cukier brzozowy Ksylitol jest dla osób, które nie mogą, lub nie powinny stosować tradycyjnego cukru oraz dla odchudzających się.


DLACZEGO CUKIER BRZOZOWY?

  • Ksylitol to całkowicie naturalny szeroko rozpowszechniony w przyrodzie zdrowy odpowiednik cukru, pozyskiwany w Finlandii z drzewa brzozy.
  • Ksylitol ma bardzo niski indeks glikemiczny IG8.
  • Cukier brzozowy - to doskonała i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego cukru


W przyrodzie ksylitol jest szeroko rozpowszechniony, choć występuje w małych ilościach.

Ksylitol można znaleźć:

  • w niektórych owocach,
  • jagodach,
  • grzybach,
  • warzywach,
  • twardym drewnie (szczególnie brzozowym - Finowie nazywają go stąd “brzozowym cukrem”)


ZALETY KSYLITOLU
:

  • Zawiera 40 % mniej kalorii niż cukier
  • Hamuje łaknienie na słodycze
  • Nie fermentuje w przewodzie pokarmowym
  • dla dbających o linię - zastosowanie cukru brzozowego to idealne rozwiązanie


Jak stosować?
Ksylitol jest wytwarzany w małych ilościach (ok. 15 g) w jelitach człowieka jako produkt przetwarzania części błonnika z warzyw, owoców i pełnych zbóż. Wynika z tego, że nasz organizm trawi tę substancję, ale ilość produkowanych w tym celu enzymów trawiennych może okazać się zbyt mała, aby od razu poradzić sobie z dużą porcją podawaną z zewnątrz. Dlatego wprowadzanie ksylitolu do diety należy rozpocząć od małych porcji, ok. pół. łyżeczki Ksylitolu dziennie, aby po 10-14 dniach dojść do porcji docelowej.

Spożycie zbyt dużej ilości na początku stosowania może skutkować lekkim rozwolnieniem. Docelowo fińscy naukowcy radzą przyjmowanie ok. 40 g ksylitolu dziennie (8-10 łyżeczek), jednakże cukier brzozowy jest bezpieczny niezależnie od spożywanej ilości.


ZASTOSOWANIE KSYLITOLU:

  • do bezpośredniego spożycia
  • do pieczenia ciasta, z wyjątkiem drożdżowego (na ksylitolu drożdże nie rosną)
  • do smażenia, gotowania, do mrożonek
  • do przetworów: dżemów, konfitur, soków
  • do deserów
  • do napojów

 

Opinie

Napisz swoją opinię

Ksylitol Cukier Brzozowy 1000g Ksylitol Kraj pochodzenia ksylitolu Finlandia Xylitol 1kg z Finlandii

Ksylitol Cukier zasadowy ksylitol idealny dla osób, które nie mogą stosować tradycyjnego cukru oraz dla odchudzających się.
Ksylitol Opakowanie 1000g

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć