Olejek rycynowy kosmetyczny rafinowany 100ml

TL11
1 - 3 dni

Olej rycynowy działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Leczy trądzik, czyraki, kurzajki, liszaje, grzybicę i drożdżaki. Pomocny jest też przy zwalczaniu rozstępów, blizn i oparzeń słonecznych.

Czytaj więcej >
11,00 zł
W magazynie

pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Olejek rycynowy kosmetyczny rafinowany 100ml

Dystrybutor: TechlandLab sp. z o.o. ul. Jędrusiów 1, 39-400 Tarnobrzeg

Index: TL11

OLEJ RYCYNOWY RAFINOWANY

Jest pozyskiwany z nasion rącznika pospolitego, rośliny o pokroju dużego krzewu /do 4 m wysokości/. Rącznik pospolity pochodzi prawdopodobnie z Afryki północno-wschodniej i Bliskiego Wschodu, obecnie jest popularny w całym basenie morza Śródziemnego a także w krajach podzwrotnikowych. Jest rośliną silnie trującą ze względu na zawartość rycyny, której 0,2 g stanowi dawkę śmiertelną. Jest to ilość trucizny jaką zawierają 3 nasiona rącznika.

Olej rycynowy pozbawiony jest właściwości toksycznych przez obróbkę cieplną. W wyniku tej obróbki zawiera już tylko śladowe ilości rycyny i rycyniny. Olej rycynowy składa się głównie z tłuszczów i białek. Olej rycynowy od wieków znany był jako energiczny środek przeczyszczający, jednak jego właściwości lecznicze są o wiele szersze.

Olej rycynowy działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Leczy trądzik, czyraki, kurzajki, liszaje, grzybicę i drożdżaki. Pomocny jest też przy zwalczaniu rozstępów, blizn i oparzeń słonecznych.

Olej rycynowy działa przeciwzmarszczkowo stymulując produkcję kolagenu i elastyny. Działa dezynfekująco a także stymuluje wzrost włosów.

Olej rycynowy jest idealnym olejem do masażu, szczególnie przy bólach stawów i bólach mięśniowych.

Olej rycynowy znajduje też zastosowanie w terapii choroby Parkinsona, stwardnienia rozsianego i porażenia mózgowego.

 

*Opis produktu pochodzi ze strony producenta

Opinie

Napisz swoją opinię

Olejek rycynowy kosmetyczny rafinowany 100ml

Olej rycynowy działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Leczy trądzik, czyraki, kurzajki, liszaje, grzybicę i drożdżaki. Pomocny jest też przy zwalczaniu rozstępów, blizn i oparzeń słonecznych.

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć