

Olej z Ostropestu został uzyskany w wyniku tłoczenia na zimno nasion ostropestu plamistego Silybum marianum. Wszystkie oleje Dr Gaja są nierafinowane, dzięki czemu zachowują naturalne wartości odżywcze surowców oraz posiadają intensywny smak i aromat. 250 ml.
Czytaj więcej >OLEJ Z OSTROPESTU ZIMNOTŁOCZONY NIERAFINOWANY DR GAJA, 250 ML
Dystrybucja: Propharma Sp. z o.o., ul. Łopuszańska 36, 02-220 Warszawa
index: MM64
Olej z Ostropestu został uzyskany w wyniku tłoczenia na zimno nasion ostropestu plamistegoSilybum marianum.
Wszystkie oleje Dr Gaja są nierafinowane, dzięki czemu zachowują naturalne wartości odżywcze surowców oraz posiadają intensywny smak i aromat.
Produkty Dr Gaja nie zawierają zbędnych dodatków do żywności i są w 100% naturalne. Ważne jest dla nas endogeniczne pochodzenie surowców, dlatego większość naszych produktów pochodzi z ziem, na których są uprawiane od wieków.
Olej z Ostropestu należy spożywać wyłącznie na zimno, nie jest przeznaczony do smażenia.
Można go jeść w czystej postaci, w ilości zalecanej dziennej porcji (1 łyżka) lub używać w daniach zamiennie z oliwą z oliwek. To idealny dodatek do potraw, sałatek i surówek, domowych past, zimnych sosów i dipów. Nadaje daniom delikatny, lekko orzechowy smak.
Składniki: olej z ostropestu 100%
Wartość odżywcza |
w 100 ml |
15 ml* |
Wartość energetyczna |
3700 kJ/ 900 kcal |
555 kJ/ 135 kcal |
Tłuszcz |
90 g |
12,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
18 g |
2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone |
20 g |
2,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone |
52 g |
7 g |
Węglowodany w tym cukry |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
Błonnik |
0 g |
0 g |
Białko |
0 g |
0 g |
Sól |
0 g |
0 g |
*Zalecana dzienna porcja produktu. Opakowanie zawiera ok. 17 porcji.
Objętość netto: 250 ml
Zalecane spożycie: jedna łyżka (15 ml) raz dziennie, 30 min przed posiłkiem.
Sposób przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Olej przechowywany w niskiej temperaturze może stać się mętny - jest to proces naturalny.
Kraj pochodzenia ostropestu: Polska
Kraj produkcji: Polska