Maślan sodu 90 kaps. Yango kwas masłowy mikrokapsułkowany maślan sodu

YAN101
1 - 3 dni

Maślan sodu, inaczej kwas masłowy, jest kwasem tłuszczowym, który powstaje podczas procesu trawienia błonnika pokarmowego przez bakterie w jelitach i odgrywa ważną rolę w prawidłowej pracy układu trawienia.

Czytaj więcej >
25,00 zł
W magazynie

pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Maślan sodu 90 kaps. 

Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa

index: YAN101

    

Maślan sodu, inaczej kwas masłowy, jest kwasem tłuszczowym, który powstaje podczas procesu trawienia błonnika pokarmowego przez bakterie w jelitach i odgrywa ważną rolę w prawidłowej pracy układu trawienia.

Występuje on także w tłuszczach zwierzęcych i olejach roślinnych, jednak ilość kwasu masłowego znajdująca się w produktach takich jak masło i ghee jest niewielka w porównaniu z ilością wytwarzaną w jelitach.

 

Sposób użycia: 1 kapsułka dwa razy dziennie. Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku. 

Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. 

Osoby przyjmujące leki powinny przed użyciem skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.

Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. 

 

Składnik aktywny 1 kapsułka 2 kapsułki
Maślan sodu 460 mg 920 mg
 w tym kwas masłowy (78%) 359 mg 718 mg

 

Skład: Mikrokapsułkowany maślan sodu. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)

Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, składników mlecznych, selera, soi, gorczycy, sezamu.

Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.

Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.

 

Opinie

Napisz swoją opinię

Maślan sodu 90 kaps. Yango kwas masłowy mikrokapsułkowany maślan sodu

Maślan sodu, inaczej kwas masłowy, jest kwasem tłuszczowym, który powstaje podczas procesu trawienia błonnika pokarmowego przez bakterie w jelitach i odgrywa ważną rolę w prawidłowej pracy układu trawienia.

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć