

Płynny wyciąg mikrocząsteczkowy z ziela krwawnika w szklanej butelce.
Czytaj więcej >Krwawnik ekstrakt 50ml
Wyprodukowano przez: Alcea Natural Sp. z o.o., ul. 1 Maja 117, 09-310 Zielona
index: IZE23
Krwawnik ekstrakt 50ml
Płynny wyciąg z ziela krwawnika o podwyższonej wchłanialności.
- mikrocząsteczkowy
- wyższa wchłanialność
- zaawansowany technologicznie
Krwawnik posiada wiele cennych substancji tj. chamazulen (typ: węglowodór cykliczny), millefolina, achilleina, alfa-pinen, tujon, borneol, cyneol, kariofilen, 7-glukozyd apigeniny, 7-glukozyd luteoliny, cholina, stachydryna, garbniki (ok. 3%), sole manganu.
Substancje czynne krwawnika :
- Przyspieszają gojenie ran
- Pobudzają wydzielanie soku żołądkowego, trzustkowego, jelitowego, a także żółci
- mają korzystny wpływ na metabolizm, regulują wypróżnianie
- poprawiają apetyt
- zmniejszają krwawienia, dlatego krwawnik jest pomocny przy obfitych miesiączkach
- są pomocne przy regulowaniu cyklu miesiączkowego
- zwiększają filtrację w nerkach, działają moczopędnie
- pomagają przy wzdęciach, burczeniu
- wykazują właściwości napotne, odkażające, hipotensyjne, uspokajające
- są pomocne w stanach zapalnych wątroby, trzustki, jelit, pęcherzyka żółciowego, nerek
- uszczelniają naczynia krwionośne
sposób użycia:
10 kropli dodać do 1/2 szklanki letniej wody. Zamieszać i wypić. Stosować trzy razy dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Nie stosować jako substytut zróżnicowanej diety, oraz w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik .Zdrowy tryb życia oraz zrównoważona dieta są niezbędne dla zachowania dobrego stanu zdrowia.
Nie stosować w ciąży i w czasie laktacji oraz u dzieci poniżej 12 r.ż.
Przechowywać po otwarciu w lodówce i miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Zawartość składników w zalecanej dziennej porcji - 30 kroplach
krwawnik ziele - 750 mg
składniki: ekstrakt z ziela krwawnika (Achillea millefolium), gliceryna spożywcza, glikol propylenowy, kwas jabłkowy, witamina C, witamina E (d-alfa-tokoferol)
Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, orzechów, gorczycy, selera, migdałów oraz glutenu.