

Preparat ten oferuje nie tylko wsparcie dla układu pokarmowego, ale również pozytywnie wpływa na funkcje układu nerwowego. Skierowany jest szczególnie dla osób zmagających się z migrenowymi bólami głowy.
Czytaj więcej >Bio-Kult Migréa 60 kaps.
Dystrybutor: Bio Plus Sp. z o.o. ul. Dr Muszyńskiego 2, 90-151 Łódź
index: BKU7
Preparat ten oferuje nie tylko wsparcie dla układu pokarmowego, ale również pozytywnie wpływa na funkcje układu nerwowego. Skierowany jest szczególnie dla osób zmagających się z migrenowymi bólami głowy.
Bio-Kult Migréa to zaawansowana formuła probiotyczna o udowodnionym klinicznie działaniu redukującym bóle migrenowe. To unikalna receptura, zawierająca 14 opatentowanych szczepów żywych bakterii, która została wzbogacona magnezem i witaminą B6, zmniejszającą uczucie zmęczenia i znużenia. Witamina B6 przyczynia się także do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i odpornościowego, działa przeciwzapalnie i wpływa na regulację aktywności hormonalnej organizmu.
Wszystkie składniki zawarte w Bio-Kult Migréa mają na celu utrzymanie prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i polepszenie naszego samopoczucia.
Sposób użycia:
1 - 2 kapsułki dziennie z jedzeniem.
Sugerujemy przyjmowanie produktu przez minimum 8-10 tygodni. Nie przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji. Wysokie dawki magnezu mogą powodować łagodne dolegliwości żołądkowe u niektórych wrażliwych osób. Długotrwałe stosowanie(>10 mg/dzień) witaminy B6 może powodować uczucie łagodnego mrowienia i drętwienia.
Dzieci:
Przed podaniem Bio-Kult Migréa dzieciom rodzice powinni zasięgnąć porady lekarza.
Bio-Kult Migréa jest odpowiedni do stosowania podczas ciąży. Przed użyciem suplementów diety zalecamy skonsultowanie się z lekarzem.
Suplementy nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Należy prowadzić zdrowy tryb życia.
Przechowywać w chłodnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Jeśli przyjmujesz leki lub cierpisz na jakiekolwiek schorzenia, czy dolegliwości, przed użyciem suplementów diety, skonsultuj się z lekarzem.
Składniki:
- Żywe kultury bakterii (mleko i soja) - patrz szczepy poniżej
- Cytrynian magnezu
- Witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny)
- Kapsułka roślinna (hydroksypropylometyloceluloza)
Informacje dotyczące alergenów:
Zawiera soję i mleko stosowane w procesie fermentacji. Zawartość mleka na niskim poziomie, niemającym wpływu na osoby cierpiące na nietolerancję laktozy.
Żywe kultury bakterii:
- Bacillus subtilis PXN® 21® B
- Bifidobacterium bifidum PXN® 23 ™
- Bifidobacterium breve PXN® 25 ™
- Bifidobacterium infantis PXN® 27 ™
- Bifidobacterium longum PXN® 30 ™
- Lactobacillus acidophilus PXN® 35 ™
- Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus PXN® 39 ™
- Lactobacillus casei PXN® 37 ™
- Lactobacillus plantarum PXN® 47 ™
- Lactobacillus rhamnosus PXN® 54 ™
- Lactobacillus helveticus PXN® 45 ™
- Lactobacillus salivarius PXN® 57 ™
- Lactococcus lactis ssp. lactis PXN® 63 ™
- Streptococcus thermophilus PXN® 66 ™
Porcja 2 kapsułek zawiera:
- Cytrynian magnezu 768 mg, dostarczający 90 mg magnezu (24% RWS)
- Witamina B6 8 mg (571% RWS*)
- 4 miliardy żywych mikroorganizmów na 2 kapsułki (4 x 10^9 CFU) przez okres trwałości produktu, co odpowiada 4,3 miliardom mikroorganizmów na gram (4,3 x 10^9 CFU)
*RWS = Referencyjna Wartość Spożycia