Narine Jogurt+N, 5 saszetek

Narine Jogurt+N, 5 saszetek

NAR8
1 - 3 dni

Właściwości: Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus и Streptococcus thermophilus st.5. W wyniku fermentacji kwasu mlekowego następuje zmiana (rozszczepienie na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez organizm ludzki niż mleko.

Czytaj więcej >
49,50 zł
W magazynie

pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Zakwaska do przygotowania Jogurtu Narine w domu

index: NAR8

Skład: Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra jogurtu z 1 litra mleka.

Właściwości: Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus и Streptococcus thermophilus st.5. W wyniku fermentacji kwasu mlekowego następuje zmiana (rozszczepienie na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez organizm ludzki niż mleko.

Sposób przygotowania :

1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.

2. 1L. mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C. 

3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.

4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:

4а. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 7-9 godzin. Po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtu i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

lub:

4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi 9-11 godzin. Po tym czasie włóż szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

. Okres przydatności do zużycia 2 lata

Opinie

Napisz swoją opinię

Narine Jogurt+N, 5 saszetek

Właściwości: Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus и Streptococcus thermophilus st.5. W wyniku fermentacji kwasu mlekowego następuje zmiana (rozszczepienie na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez organizm ludzki niż mleko.

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć