Babka jajowata łupiny - 150g

SC35
1 - 3 dni

Babka jajowata - jest bogatym źródłem rozpuszczalnego, śluzowatego błonnika pokarmowego, dzięki czemu skutecznie wspomaga metabolizm i pracę jelit. W przypadku zaparć zmiękcza konsystencję treści jelitowej, zwiększa jej objętość, co poprawia perystaltykę jelit i ułatwia oraz przyspiesza wypróżnianie. Babka jajowata w półączeniu z babką płesznik daje doskonały błonnik witalny.
Opakowanie - 150 g. 

Czytaj więcej >
13,00 zł
W magazynie

pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Babka jajowata - łupiny.

Producent: Intenson Europe sp. z o.o., Całowanie 94G, 05-480 Karczew

index: SC35

Opis produktu:
BABKA JAJOWATA ŁUPINY (Plantago orbignyana Steinh. ex Decne)

Łupina Babki jajowatej jest bogatym źródłem rozpuszczalnego, śluzowatego błonnika pokarmowego, dzięki czemu skutecznie wspomaga metabolizm i pracę jelit. W przypadku zaparć zmiękcza konsystencję treści jelitowej, zwiększa jej objętość, co poprawia perystaltykę jelit i ułatwia oraz przyspiesza wypróżnianie.

Łupiny Babki jajowatej w połączeniu z babką płesznik (w stosunku 1 do 5) służą do sporządzenia najlepszego i najtańszego błonnika witalnego.
Babkę płesznik znajdziesz Tutaj >>>
Gotowy zestaw Babka + Łupiny >>>

Posiada ona zdolność absorpcji toksyn w przewodzie pokarmowym, poprawia trawienie, wpływa pozytywnie na wzrost liczby dobrych bakterii w jelitach, oczyszcza je oraz łagodzi objawy biegunki. Jednocześnie wspomaga ona odchudzanie zmniejszając uczucie głodu, co korzystnie wpływa na zmniejszenie apetytu. Podana trzy godziny przed posiłkiem i bezpośrednio po posiłku w znacznym stopniu zwiększa uczucie nasycenia.

Regularne spożywanie łupiny babki jajowatej łagodnie obniża wzrost poziomu glukozy oraz cholesterolu i trójglicerydów we krwi po posiłku.

Łupina babki jajowatej jest również stosowana jako lek osłaniający (np. w chorobie wrzodowej).
Pomaga ona utrzymać dobrą kondycję organizmu i poprawia wygląd cery. Łupina babki jajowatej zalecana jest przy schorzeniach takich jak: choroba wrzodowa, uporczywe biegunki, niestrawność drażniącą śluzówkę, zespół jelita nadwrażliwego, zaparcia, otyłość, hipercholesterolemia, hiperlipidemia, hiperglikemia, hemoroidy, polipy jelit, zgaga, nadmierny apetyt.

Sposób przygotowania:
1-2 łyżeczki rozpuścić w 150-200ml płynu /sok, woda/ i wypić, popijając dodatkowo
szklanką płynu. Przyjmować około 30 minut przed posiłkiem rano i wieczorem.

Opinie

Napisz swoją opinię

Babka jajowata łupiny - 150g

Babka jajowata - jest bogatym źródłem rozpuszczalnego, śluzowatego błonnika pokarmowego, dzięki czemu skutecznie wspomaga metabolizm i pracę jelit. W przypadku zaparć zmiękcza konsystencję treści jelitowej, zwiększa jej objętość, co poprawia perystaltykę jelit i ułatwia oraz przyspiesza wypróżnianie. Babka jajowata w półączeniu z babką płesznik daje doskonały błonnik witalny.
Opakowanie - 150 g. 

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć