Bio Syrop z pigwowca japońskiego z miodem 250ml Polska Róża

PL29
1 - 3 dni

Ekologiczny syrop z pigwowca japońskiego, słodzony miodem - bez dodatku białego cukru.

Czytaj więcej >
14,29 zł
W magazynie

pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Bio Syrop z pigwowca japońskiego z miodem 250ml 

Dystrybutor: Polska Róża Ernest Michalski Sp. z o.o., Falenty Nowe ul. Róży 5, 05-090 Raszyn

index: PL29

 

Ekologiczny syrop z pigwowca japońskiego, słodzony miodem - bez dodatku białego cukru.

 

Syrop z pigwowca japońskiego bez cukru to wysokogatunkowy produkt charakteryzujących się bardzo prostym i czystym składem. Powstaje na bazie ekologicznego soku NFC z pigwowca, ekologicznego miodu oraz niewielkiego dodatku wody. Sok NFC to sok bezpośrednio tłoczony z owoców, który nie jest odtwarzany z koncentratu. Dzięki temu zachowuje wiele właściwości odżywczych owoców – witamin i minerałów. Wszystkie składniki syropu są naturalne – nie znajdziesz tu chemii, konserwantów ani sztucznych barwników!

  

Pigwowiec japoński to krzew zachwycający wiosną wielką ilością delikatnych kwiatów, które można podziwiać od marca do kwietnia. Ich kielichy są najczęściej czerwone, ale istnieją również odmiany przybierające barwy pomarańczowe i różowe. Gdy przekwitną, zawiązują się owoce, które potrzebują długiego okresu dojrzewania. Zrywa się je dopiero jesienią, można zrobić z nich znakomity syrop! Żółte owoce pigwowca wspaniale nadają się na domowe przetwory. Kwaskowe i orzeźwiające, doskonale smakują zwłaszcza mroźną zimą.

W kontrze do kwaśnego smaku owoców pigwowca, w syropie znajdziemy ekologiczny miód, niezwykle bogaty w wartości odżywcze. Jego słodycz sprawia, że cukier ani inne słodziki nie są już potrzebne!

BIO syrop z pigwowca japońskiego z miodem może zastąpić cytrynę i cukier w herbacie – dodaj 2-3 łyżeczki syropu i gotowe! Można go użyć również do rozgrzewających napojów lub zimnych lemoniad. Na zimę, na lato, kiedy tylko chcesz!

 

Wartość odżywcza w 100 ml :  
Wartość energetyczna (energia) 1092 kJ/ 257 kcal 
Tłuszcz 0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0 g
Węglowodany 64 g
w tym: cukry 63 g
Białko 0 g
Błonnik 1,5 g
Sól 0 g

Składniki: ekologiczny miód (60%), ekologiczny sok z pigwowca japońskiego (30%), woda.

Smak i kolor jest zależny od użytej partii owoców i miodu. Osad jest naturalnym zjawiskiem. Produkt pasteryzowany. 

Syrop do rozcieńczania z wodą lub herbatą w proporcji 1:8

Po otwarciu przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 14 dni.

Opinie

Napisz swoją opinię

Bio Syrop z pigwowca japońskiego z miodem 250ml Polska Róża

Ekologiczny syrop z pigwowca japońskiego, słodzony miodem - bez dodatku białego cukru.

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć