Ocet z kwiatów jaśminowca 250 ml nieklarowany niepasteryzowany niefiltrowany Philadelphus Specjały spod Strzechy

Ocet z kwiatów jaśminowca 250 ml nieklarowany niepasteryzowany niefiltrowany Philadelphus Specjały spod Strzechy

OSS3
1 - 3 dni

Ocet z Kwiatów Jaśminowca – Delikatny i słodki ocet o wyjątkowym aromacie. Starannie fermentowany w odpowiednich warunkach, aby wydobyć z kwiatów ich najlepsze walory. Kwiaty używane do tego octu zbierane są wieczorem, aby uzyskać jak najlepszą wartość surowca. Nadaje się on idealnie do sałatek, delikatnych mięs i zup, warzyw, sosów oraz jako dodatek do różnego rodzaju marynat.

Czytaj więcej >
25,00 zł
W magazynie

pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Ocet z Kwiatów Jaśminowca 250 ml

Dystrybutor: Specjały spod Strzechy, Jesionowa 8, 87-162 Lubicz Dolny

Indeks: OSS3

Ocet nieklarowany z kwiatów jaśminowca. Wyprodukowano w Polsce.

Składniki: woda, kwiaty jaśminowca (50%), cukier.

Naturalny ocet kwiatowy, doskonały do sałatek, gotowanych warzyw oraz delikatnych mięs.

Ocet z Kwiatów Jaśminowca – Delikatny i słodki ocet o wyjątkowym aromacie. Starannie fermentowany w odpowiednich warunkach, aby wydobyć z kwiatów ich najlepsze walory. Kwiaty używane do tego octu zbierane są wieczorem, aby uzyskać jak najlepszą wartość surowca. Nadaje się on idealnie do sałatek, delikatnych mięs i zup, warzyw, sosów oraz jako dodatek do różnego rodzaju marynat.

Nasze octy powstają w procesie naturalnej i długotrwałej fermentacji, nie są one aromatyzowane w żadnym stopniu. Dojrzewają przez okres od trzech miesięcy, nawet do roku (w zależności od rodzaju), zanim zostają zabutelkowane. Nasze octy zdobyły m.in. nagrodę Smaku Roku 2015 i Grand Prix Festiwalu Smaku w Grucznie, zostały wyróżnione na Międzynarodowych Targach Natura Food 2015 w Łodzi oraz wiele innych prestiżowych nagród.

Wszystkie nasze produkty powstają w 100% z naturalnych składników, nigdy nie używamy przy produkcji chemii spożywczej. Wszystkie rośliny dziko rosnące, które wchodzą w skład naszych produktów, zbierane są na terenach nieskażonych. Nasze wyroby powstają z dbałością o niepowtarzalny smak i bezkompromisową jakość.

„Specjały spod Strzechy” rekomendowane są prze organizację Slow Food, której jesteśmy członkami, posiadamy także certyfikat Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza.

Rodzinna firma, która wzięła swój początek z pasji jej założyciela – Józefa Siadaka. Lubił on bawić się smakami, robiąc różne przetwory na użytek domowy, niektóre bardzo oryginalne, inne tradycyjne. Wtedy jeszcze nie myślał o zajęciu się tym „na poważnie”, to była taka odskocznia od pracy w zupełnie innej branży ….po prostu hobby. Z czasem zaczął coraz bardziej interesować się tym jak można by jego przetwory udostępnić szerszemu gronu odbiorców.

Od dziecka posiada ogromną wiedzę na temat naturalnych składników, roślin, ziół, owoców itp. wpojoną mu przez jego mamę. Opowiada zawsze, że w wieku 16 lat było to utrapieniem, kiedy musiał słuchać o tym wszystkim, ale po latach to zaprocentowało. 

Później przychodziły na świat kolejne przetwory, zawsze z dbałością o to, żeby smaki które powstają, były oryginalne i niespotykane.

Z czasem do ojca dołączył syn – Adam, co pozwoliło firmie jeszcze szerzej rozpościerać skrzydła. Prawdziwym przełomem był Festiwal Smaku w Grucznie, największy w Polsce festiwal kulinarny jeśli chodzi o naturalną i tradycyjną żywność. 

Możemy też z dumą dodać, że od końca 2014r. jesteśmy członkami Slow Food Convivium Gruczno, a od września 2015 zostaliśmy członkami sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.

Nasza praca jest naszą pasją i czymś co robimy z ogromną przyjemnością. Nasze produkty zawsze przygotowujemy tak, aby były bogate w składniki, aromatyczne i zaskakujące. Nie uznajemy kompromisów i zawsze dbamy  wysoką jakość produktów, co jest naszą wizytówką.

Opinie

Napisz swoją opinię

Ocet z kwiatów jaśminowca 250 ml nieklarowany niepasteryzowany niefiltrowany Philadelphus Specjały spod Strzechy

Ocet z Kwiatów Jaśminowca – Delikatny i słodki ocet o wyjątkowym aromacie. Starannie fermentowany w odpowiednich warunkach, aby wydobyć z kwiatów ich najlepsze walory. Kwiaty używane do tego octu zbierane są wieczorem, aby uzyskać jak najlepszą wartość surowca. Nadaje się on idealnie do sałatek, delikatnych mięs i zup, warzyw, sosów oraz jako dodatek do różnego rodzaju marynat.

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć