Ocet z malin 250 ml nieklarowany niepasteryzowany niefiltrowany Rubus Specjały spod Strzechy

Ocet z malin 250 ml nieklarowany niepasteryzowany niefiltrowany Rubus Specjały spod Strzechy

OSS5
1 - 3 dni

Ocet z Malin – Powstaje ze świeżych, polskich malin, które poddawane są długotrwałej fermentacji octowej. Ma on wyraźnie wyczuwalny smak maliny połączony z niska, półsłodką kwasowością. Należy on do octów delikatnych. Jego zastosowanie jest bardzo szerokie, można go używać do mięs, sałatek, warzyw, gotowanej kapusty, zup oraz sosów. Akcentuje on smak potrawy dodając jej swój niesamowity aromat.

Czytaj więcej >
20,00 zł
W magazynie

pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Ocet z Malin 250 ml

Dystrybutor: Specjały spod Strzechy, Jesionowa 8, 87-162 Lubicz Dolny

Indeks: OSS5

Ocet nieklarowany z malin. Wyprodukowano w Polsce.

Składniki: woda, owoce maliny (40%), cukier.

Naturalny ocet owocowy wytwarzany metodą starannej fermentacji.

Ocet z Malin – Powstaje ze świeżych, polskich malin, które poddawane są długotrwałej fermentacji octowej. Ma on wyraźnie wyczuwalny smak maliny połączony z niska, półsłodką kwasowością. Należy on do octów delikatnych. Jego zastosowanie jest bardzo szerokie, można go używać do mięs, sałatek, warzyw, gotowanej kapusty, zup oraz sosów. Akcentuje on smak potrawy dodając jej swój niesamowity aromat.

Nasze octy powstają w procesie naturalnej i długotrwałej fermentacji, nie są one aromatyzowane w żadnym stopniu. Dojrzewają przez okres od trzech miesięcy, nawet do roku (w zależności od rodzaju), zanim zostają zabutelkowane. Nasze octy zdobyły m.in. nagrodę Smaku Roku 2015 i Grand Prix Festiwalu Smaku w Grucznie, zostały wyróżnione na Międzynarodowych Targach Natura Food 2015 w Łodzi oraz wiele innych prestiżowych nagród.

Wszystkie nasze produkty powstają w 100% z naturalnych składników, nigdy nie używamy przy produkcji chemii spożywczej. Wszystkie rośliny dziko rosnące, które wchodzą w skład naszych produktów, zbierane są na terenach nieskażonych. Nasze wyroby powstają z dbałością o niepowtarzalny smak i bezkompromisową jakość.

„Specjały spod Strzechy” rekomendowane są prze organizację Slow Food, której jesteśmy członkami, posiadamy także certyfikat Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza.

Rodzinna firma, która wzięła swój początek z pasji jej założyciela – Józefa Siadaka. Lubił on bawić się smakami, robiąc różne przetwory na użytek domowy, niektóre bardzo oryginalne, inne tradycyjne. Wtedy jeszcze nie myślał o zajęciu się tym „na poważnie”, to była taka odskocznia od pracy w zupełnie innej branży ….po prostu hobby. Z czasem zaczął coraz bardziej interesować się tym jak można by jego przetwory udostępnić szerszemu gronu odbiorców.

Od dziecka posiada ogromną wiedzę na temat naturalnych składników, roślin, ziół, owoców itp. wpojoną mu przez jego mamę. Opowiada zawsze, że w wieku 16 lat było to utrapieniem, kiedy musiał słuchać o tym wszystkim, ale po latach to zaprocentowało. 

Później przychodziły na świat kolejne przetwory, zawsze z dbałością o to, żeby smaki które powstają, były oryginalne i niespotykane.

Z czasem do ojca dołączył syn – Adam, co pozwoliło firmie jeszcze szerzej rozpościerać skrzydła. Prawdziwym przełomem był Festiwal Smaku w Grucznie, największy w Polsce festiwal kulinarny jeśli chodzi o naturalną i tradycyjną żywność. 

Możemy też z dumą dodać, że od końca 2014r. jesteśmy członkami Slow Food Convivium Gruczno, a od września 2015 zostaliśmy członkami sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.

Nasza praca jest naszą pasją i czymś co robimy z ogromną przyjemnością. Nasze produkty zawsze przygotowujemy tak, aby były bogate w składniki, aromatyczne i zaskakujące. Nie uznajemy kompromisów i zawsze dbamy  wysoką jakość produktów, co jest naszą wizytówką.

Opinie

Napisz swoją opinię

Ocet z malin 250 ml nieklarowany niepasteryzowany niefiltrowany Rubus Specjały spod Strzechy

Ocet z Malin – Powstaje ze świeżych, polskich malin, które poddawane są długotrwałej fermentacji octowej. Ma on wyraźnie wyczuwalny smak maliny połączony z niska, półsłodką kwasowością. Należy on do octów delikatnych. Jego zastosowanie jest bardzo szerokie, można go używać do mięs, sałatek, warzyw, gotowanej kapusty, zup oraz sosów. Akcentuje on smak potrawy dodając jej swój niesamowity aromat.

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć