Ocet sosnowo jałowcowy 250 ml nieklarowany niepasteryzowany rozmaryn Pinus Juniperus Rosmarinus Specjały spod Strzechy

Ocet sosnowo jałowcowy 250 ml nieklarowany niepasteryzowany rozmaryn Pinus Juniperus Rosmarinus Specjały spod Strzechy

OSS14
1 - 3 dni

Ocet Jałowcowo-Sosnowy – Produkowany poprzez poddawanie składników fermentacji i napowietrzaniu w odpowiednich temperaturach. Ocet ten zawiera dodatek rozmarynu, a wszystkie trzy główne składniki są fermentowane osobno, dopiero w ostatniej fazie zlewane ze sobą i butelkowane po odpowiednim czasie. Nadaje się on idealnie do dziczyzny oraz innych ciemnych mięs, a także do zup, gdzie z powodzeniem zastąpi octy tradycyjne.

Czytaj więcej >
20,00 zł
W magazynie

pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Ocet Jałowcowo-Sosnowy 250 ml 

Dystrybutor: Specjały spod Strzechy, Jesionowa 8, 87-162 Lubicz Dolny

Indeks: OSS14

Ocet nieklarowany jałowcowo sosnowy. Wyprodukowano w Polsce.

Składniki: woda, pędy sosny (40%), owoce jałowca (10%), rozmaryn, cukier.

Naturalny ocet ziołowy. Doskonały do dziczyzny, wołowiny, zup, sosów, zup oraz bigosów.

Ocet Jałowcowo-Sosnowy – Produkowany poprzez poddawanie składników fermentacji i napowietrzaniu w odpowiednich temperaturach. Ocet ten zawiera dodatek rozmarynu, a wszystkie trzy główne składniki są fermentowane osobno, dopiero w ostatniej fazie zlewane ze sobą i butelkowane po odpowiednim czasie. Nadaje się on idealnie do dziczyzny oraz innych ciemnych mięs, a także do zup, gdzie z powodzeniem zastąpi octy tradycyjne.

Nasze octy powstają w procesie naturalnej i długotrwałej fermentacji, nie są one aromatyzowane w żadnym stopniu. Dojrzewają przez okres od trzech miesięcy, nawet do roku (w zależności od rodzaju), zanim zostają zabutelkowane. Nasze octy zdobyły m.in. nagrodę Smaku Roku 2015 i Grand Prix Festiwalu Smaku w Grucznie, zostały wyróżnione na Międzynarodowych Targach Natura Food 2015 w Łodzi oraz wiele innych prestiżowych nagród.

Wszystkie nasze produkty powstają w 100% z naturalnych składników, nigdy nie używamy przy produkcji chemii spożywczej. Wszystkie rośliny dziko rosnące, które wchodzą w skład naszych produktów, zbierane są na terenach nieskażonych. Nasze wyroby powstają z dbałością o niepowtarzalny smak i bezkompromisową jakość.

„Specjały spod Strzechy” rekomendowane są prze organizację Slow Food, której jesteśmy członkami, posiadamy także certyfikat Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza.

Rodzinna firma, która wzięła swój początek z pasji jej założyciela – Józefa Siadaka. Lubił on bawić się smakami, robiąc różne przetwory na użytek domowy, niektóre bardzo oryginalne, inne tradycyjne. Wtedy jeszcze nie myślał o zajęciu się tym „na poważnie”, to była taka odskocznia od pracy w zupełnie innej branży ….po prostu hobby. Z czasem zaczął coraz bardziej interesować się tym jak można by jego przetwory udostępnić szerszemu gronu odbiorców.

Od dziecka posiada ogromną wiedzę na temat naturalnych składników, roślin, ziół, owoców itp. wpojoną mu przez jego mamę. Opowiada zawsze, że w wieku 16 lat było to utrapieniem, kiedy musiał słuchać o tym wszystkim, ale po latach to zaprocentowało. 

Później przychodziły na świat kolejne przetwory, zawsze z dbałością o to, żeby smaki które powstają, były oryginalne i niespotykane.

Z czasem do ojca dołączył syn – Adam, co pozwoliło firmie jeszcze szerzej rozpościerać skrzydła. Prawdziwym przełomem był Festiwal Smaku w Grucznie, największy w Polsce festiwal kulinarny jeśli chodzi o naturalną i tradycyjną żywność. 

Możemy też z dumą dodać, że od końca 2014r. jesteśmy członkami Slow Food Convivium Gruczno, a od września 2015 zostaliśmy członkami sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.

Nasza praca jest naszą pasją i czymś co robimy z ogromną przyjemnością. Nasze produkty zawsze przygotowujemy tak, aby były bogate w składniki, aromatyczne i zaskakujące. Nie uznajemy kompromisów i zawsze dbamy  wysoką jakość produktów, co jest naszą wizytówką.

Opinie

Napisz swoją opinię

Ocet sosnowo jałowcowy 250 ml nieklarowany niepasteryzowany rozmaryn Pinus Juniperus Rosmarinus Specjały spod Strzechy

Ocet Jałowcowo-Sosnowy – Produkowany poprzez poddawanie składników fermentacji i napowietrzaniu w odpowiednich temperaturach. Ocet ten zawiera dodatek rozmarynu, a wszystkie trzy główne składniki są fermentowane osobno, dopiero w ostatniej fazie zlewane ze sobą i butelkowane po odpowiednim czasie. Nadaje się on idealnie do dziczyzny oraz innych ciemnych mięs, a także do zup, gdzie z powodzeniem zastąpi octy tradycyjne.

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć