Olej Jojoba kosmetyczny nierafinowany 100 ml Natur Planet 100% Golden Jojoba Oil

NP52
1 - 3 dni

100ml. Pielęgnacja skóry trądzikowej i suchej. Pielęgnacja włosów z łupieżem

Czytaj więcej >
30,00 zł
W magazynie

pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Olej Jojoba kosmetyczny nierafinowany 100 ml

Dystrybutor: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice

index: NP52

 

Olej Jojoba pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion krzewu Jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest bogaty w estry kwasów tłuszczowych, witaminy A, E, F, skwalen oraz fitosterole. Wykazuje wysoką biozgodność ze skórą, przez co opóźnia procesy rogowacenia skóry. Polecany do skóry ze skłonnością do trądziku, zniszczonej oraz wspomagająco przy problemach z wypadaniem włosów.

 

Wskazania:

- Silne serum przeciw wypadaniu włosów!

- Codzienna pielęgnacja skóry dojrzałej - opóźnia procesy rogowacenia oraz starzenia skóry

- Pielęgnacja skóry tłustej i trądzikowej - działanie przeciwzapalne, łagodzące i zmniejszające wydzielanie sebum.

 

Sposób użycia:

Twarz i ciało: niewielką ilość oleju nanieść na skórę twarzy i ciała, pozostawić do wchłonięcia. Najlepsze efekty uzyskuje się stosując olej dwa razy dziennie.

Wypadanie włosów: wieczorem wetrzeć niewielką ilość oleju we włosy u nasady głowy. Rano spłukać i dokładnie umyć włosy delikatnym szamponem. Zabieg powtarzać dwa razy w tygodniu.

Serum na wypadnie włosów: wymieszać 4 łyżeczki glinki żółtej, 20ml wody i 10ml oleju Jojoba. Powstałą maskę nanieść na włosy, pozostawić na 20 min i zmyć letnią wodą.

 

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem słonecznym

 

Informacje dodatkowe: 

Olej Golden Jojoba pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion krzewu Jojoba (Simmondsia Chinensis). Olej Jojoba bogaty jest w nasycone i nienasycone alkohole, kwasy tłuszczowe, witaminę A, E, F, skwalen oraz fitosterole. Olej Jojoba jest preparatem wyjątkowym, ponieważ wykazuje 100% biozgodność ze skórą. Charakteryzuje się dużym powinowactwem do cementu międzykomórkowego, dzięki czemu łatwo penetruje wszystkie warstwy skóry i posiada zdolność odnowy struktury naskórka. Preparat jest w 100% naturalny i bezpieczny. Olej Golden Jojoba stosowany jest samodzielnie jako silne serum, do masażu oraz jako dodatek do kosmetyków, maseczek oraz peelingów. Olej Golden Jojoba posiada naturalny filtr ochronny (SPF 3-5).

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Opinie

Napisz swoją opinię

Olej Jojoba kosmetyczny nierafinowany 100 ml Natur Planet 100% Golden Jojoba Oil

100ml. Pielęgnacja skóry trądzikowej i suchej. Pielęgnacja włosów z łupieżem

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć