Olej z dzikiej róży kosmetyczny nierafinowany 100ml Natur Planet 100% Rosehip Oil

NP58
1 - 3 dni

100ml. Pielęgnacja skóry dojrzałej i naczynkowej, skłonnej do przebarwień

Czytaj więcej >
30,00 zł
W magazynie

pokaż więcej pokaż mniej

Opis

Olej z dzikiej róży kosmetyczny nierafinowany 100ml 

Dystrybutor: INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice

index: NP58

 

Olej z dzikiej róży otrzymywany jest poprzez tłoczenie na zimno drobnych pestek owocu dziej róży. Ma lekko żółtawy kolor oraz delikatny zapach - charakterystyczny dla owoców dzikiej róży. Nie pachnie typowo dla płatków róży. Jest cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin A, E i C. Jest wspaniałym olejem do pielęgnacji skóry dojrzałej, naczynkowej oraz skłonnej do przebarwień.

  

Wskazania:

Skóra dojrzała i skłonna do przebarwień – wysoka zawartość witaminy C pobudza syntezę kolagenu, spowalnia proces powstawania zmarszczek oraz rozjaśnia skórę

Skóra trądzikowa – reguluje wydzielanie sebum, zmniejsza efekt trądziku

Skóra naczynkowa oraz skłonna o przebarwień – wysoka zawartość witaminy C uszczelnia, zapobiegając pękaniu drobnych naczyń w skórze

 

Sposób użycia: 

olej należy delikatnie wmasowywać opuszkami palców w skórę twarzy i ciała aż do całkowitego wchłonięcia. Najlepsze efekty uzyskuje się przy stosowaniu dwa razy dziennie. Nanosić na czystą i suchą skórę. 

 

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem słonecznym

 

dodatkowe informacje:

Nierafinowany olej z pestek dzikiej róży co cenne źródło związków, które znalazły zastosowanie w kosmetyce. Najważniejsze z nich to nienasycone kwasy tłuszczowe, a w tym kwas linolowy, alfa- linolenowy oraz oleinowy. Kwasy te naturalnie budują błony komórkowe skóry i są niezbędne do zachowania odpowiedniej elastyczności skóry. Regulują wydzielanie sebum – przyczyniając się do zastosowania oleju do pielęgnacji skóry trądzikowej. Kwas retinowy przyczynia się do produkcji kolagenu w skórze, oraz działa łagodząco i regenerująco. Dzięki bogactwu składników olej z pestek dzikiej róży polecany jest do pielęgnacji skóry dojrzałej. Przeciwstarzeniowe działanie wyraźnie wygładza zmarszczki a skóra staje się elastyczna i jędrna. Moc witaminy C zawartej w oleju z dzikiej róży wzmacnia drobne naczynka w skórze, dzięki temu idealnie się sprawdza do pielęgnacji skóry naczynkowej oraz skłonnej do przebarwień.

 

INCI: Rosa Canina fruit oil (Rosa Rubignasa Seed Oil)

Opinie

Napisz swoją opinię

Olej z dzikiej róży kosmetyczny nierafinowany 100ml Natur Planet 100% Rosehip Oil

100ml. Pielęgnacja skóry dojrzałej i naczynkowej, skłonnej do przebarwień

Napisz swoją opinię

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć