

Ksylitol Cukier zasadowy ksylitol idealny dla osób, które nie mogą stosować tradycyjnego cukru oraz dla odchudzających się.
Ksylitol Opakowanie 500g
Ksylitol. Cukier brzozowy.
Dystrybutor: INFO-FARM Michal Staś w spadku, u. Poprzeczna 37a, 43-300 Bielsko-Biała
index: NP14
Kraj pochodzenia - Finlandia
DLA KOGO PRZEZNACZONY JEST CUKIER BRZOZOWY KSYLITOL?
Cukier brzozowy Ksylitol jest dla osób, które nie mogą, lub nie powinny stosować tradycyjnego cukru oraz dla odchudzających się.
DLACZEGO CUKIER BRZOZOWY?
W przyrodzie ksylitol jest szeroko rozpowszechniony, choć występuje w małych ilościach.
Ksylitol można znaleźć:
ZALETY KSYLITOLU:
Jak stosować?
Ksylitol jest wytwarzany w małych ilościach (ok. 15 g) w jelitach człowieka jako produkt przetwarzania części błonnika z warzyw, owoców i pełnych zbóż. Wynika z tego, że nasz organizm trawi tę substancję, ale ilość produkowanych w tym celu enzymów trawiennych może okazać się zbyt mała, aby od razu poradzić sobie z dużą porcją podawaną z zewnątrz. Dlatego wprowadzanie ksylitolu do diety należy rozpocząć od małych porcji, ok. pół. łyżeczki Ksylitolu dziennie, aby po 10-14 dniach dojść do porcji docelowej.
Spożycie zbyt dużej ilości na początku stosowania może skutkować lekkim rozwolnieniem. Docelowo fińscy naukowcy radzą przyjmowanie ok. 40 g ksylitolu dziennie (8-10 łyżeczek), jednakże cukier brzozowy jest bezpieczny niezależnie od spożywanej ilości.
ZASTOSOWANIE KSYLITOLU: