Olej lniany ekologiczny 250ml tłoczony na zimno
Opis
Olej lniany ekologiczny 250ml
Producent: Złoto Polskie - Family Business s.c. ul. Piwna 5, 62-800 Kalisz
index: ZPO64
Oleje tłoczone na zimno, 10-stopniowe ze względu na swoją wysoką jakość mają krótki termin przydatności do spożycia. W zależności od oleju wynosi on 2 do 6 miesięcy od daty produkcji. Kupując oleje firmy Złoto Polskie mają Państwo pewność zakupu świeżego produktu. Naturalna Medycyna odbiera dostawy olejów 1 raz w tygodniu.
Ekologiczny olej lniany został wyprodukowany przez naszych specjalistów z firmy Złoto Polskie z zachowaniem wszystkich zasad uprawy i produkcji ekologicznej, gdzie używanie środków chemicznych i pestycydów syntetycznych jest całkowiecie zabronione. Uzyskany bezpośrednio z pierwszego tłoczenia, wyłącznie za pomocą procesu mechanicznego metodą na zimno.
ZIMNOTŁOCZONY NIEOCZYSZCZONY BIOLOGICZNIE AKTYWNY
Jak stosować ?
Stosować tylko na zimno, nie podgrzewać i nie smażyć na nim potraw. Jako produkt spożywczy używać w dowolnej ilości do różnych potraw: kasz, ziemniaków, past serowych, past kanapkowych, sałatek, sałat, surówek sosów. Doskonałe nadaje się do: dressingów, majonezów domowych oraz innych potraw. Można stosować również profilaktycznie w celu uzupełnienia kwasów tłuszczowych omega-3, 1 łyżkę dziennie w trakcie posiłków.
W diecie dr Budwig olej lniany używać do sporządzania pasty serowej. Od 2 do 6 łyżek stołowych oleju lnianego zmiksować z 12,5 dkg chudego twarogu z dodatkiem kefiru lub jogurtu. Miksować do uzyskania konsystencji majonezu. Można przyprawić według własnego gustu, używając różnych przypraw: ziół, warzyw lub owoców.
Przechowywanie
Posiada cechy prozdrowotne jedynie, gdy jest świeży i właściwie przechowywany. Przechowywać w temperaturze 5-10 st. C, w szczelnie zamkniętych, ciemnych oryginalnych butelkach. Chronić przed źródłem światła. Sprzedaż wysyłkowa odbywa się zawsze w pojemnikach termicznych.
Olej nie jest filtrowany. Ewentualna zawiesina lub osad na dnie butelki jest naturalny i świadczy o aktywności biologicznej produktu.