

Olej Lniany ZŁOTOLEN produkowany z najwyższej jakości lnu złocistego, o dużej zawartości Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych szczególnie z rodziny omega -3. Olej Lniany ZŁOTOLEN różni się smakiem od tradycyjnego oleju lnianego. Olej Lniany ma bardziej orzechowo-sezamowy smak. Spróbuj tego orzechowo sezamowego smaku choć raz, a z pewnością stanie się Twoim ulubionym.
Opakowanie 500 ml.
Olej lniany ZŁOTOLEN 10 - Stopniowy
Producent: Złoto Polskie - Family Business s.c. ul. Piwna 5, 62-800 Kalisz
index: ZPO38
Oleje tłoczone na zimno, 10-stopniowe ze względu na swoją wysoką jakość mają krótki termin przydatności do spożycia. W zależności od oleju wynosi on 2 do 6 miesięcy od daty produkcji. Kupując oleje firmy Złoto Polskie mają Państwo pewność zakupu świeżego produktu. Naturalna Medycyna odbiera dostawy olejów 1 raz w tygodniu.
Olej lniany ZŁOTOLEN 10 - Stopniowy polecany przy Diecie dr Budwig.
Olej lniany Złotolen jest zimnotłoczony, nieoczyszczony, biologicznie aktywny.
Olej lniany Złotolen produkowany jest w unikalnej technologii na zimno, gdzie zaraz po wytłoczeniu zamkniętą instalacją spływa do chłodni i naturalnie sedymentuje w szczelnych pojemnikach. Sprzedaż i przechowywanie odbywa się wyłącznie z lodówek – stąd nazwa 10 stopniowy.
Stała kontrola nad procesami: tłoczenia, sedymentacji, dystrybucji zapewnia mu najwyższą jakość charakteryzującą się biologiczną aktywnością zawartych w nim NNKT. Kwasów tych organizm nie wytwarza i dlatego muszą być dostarczone codziennie wraz z pożywieniem, gdyż są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Jak stosować olej lniany?
Olej lniany 10 stopniowy, stosować tylko na zimno, nie podgrzewać i nie smażyć na nim potraw. Olej lniany, jako produkt spożywczy używać w dowolnej ilości do różnych potraw: kasz, ziemniaków, past serowych, past kanapkowych, sałatek, sałat, surówek sosów. Doskonałe z oleju lnianego są: dresingi, majonezy domowe oraz inne potrawy. Olej lniany stosować profilaktycznie w celu uzupełnienia kwasów tłuszczowych omega-3, 1 łyżkę dziennie w trakcie posiłków.
W diecie dr Budwig olej lniany używać do sporządzania pasty serowej. Od 2 do 6 łyżek stołowych oleju lnianego zmiksować z 12,5 dkg chudego twarogu z dodatkiem kefiru lub jogurtu. Miksować do uzyskania konsystencji majonezu. Można przyprawić według własnego gustu, używając różnych przypraw: ziół, warzyw lub owoców.
Olej lniany dostępny w sprzedaży wysyłkowej.
Dostarczamy paczką kurierską w opakowaniach termicznych z wyjątkiem okresu zimowego, gdy temperatura powietrza nie przekracza 10 stopni C.
Świetny produkt. Doskonały smak. Produkt używam od kilku lat i jest nie zastąpiony w kuchni. Nie znalazłam produktu który choćby w małym stopniu był podobny smakowo do tego oleju.