Bio Olej z zarodków rzepaku do Smażenia Extra Łagodny Olandia
Bio Olej z zarodków rzepaku do Smażenia Extra Łagodny Olandia to olej tłoczony na zimno wyłącznie za pomocą środków mechanicznych z klasyfikowanych najlepszych ziaren, pozbawionych gorzkiej okrywy nasiennej Idealny do smażenia w wysokiej temperaturze i głębokim oleju warzyw, ryb i mięsa. Doskonały do sałatek, surówek i sosów. Jedyny Olej Rzepakowy do smażenia. Spróbuj!
Olej Rzepakowy do Smażenia - 500ml.
Opis
Bio Olej z zarodków rzepaku do Smażenia Extra Łagodny Olandia
Złoto Polskie - Family Business s.c. ul. Piwna 5, 62-800 Kalisz
index: ZPO43
Bio Olej z zarodków rzepaku do Smażenia Extra Łagodny Olandia, to olej tłoczony na zimno, wyłącznie za pomocą środków mechanicznych z klasyfikowanych najlepszych ziaren, pozbawionych gorzkiej okrywy nasiennej. Idealny do smażenia w wysokiej temperaturze i w głębokim oleju warzyw, ryb i mięsa. Doskonały również do sałatek, surówek i sosów.
Zawiera dużą ilość kwasów tłuszczowych OMEGA-3, w postaci kwasu alfa-linolenowego (ALA), które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Skład: 100% olej rzepakowy tłoczony na zimno, ekologiczny.
Uwaga:
Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem słońca.
Proponujemy trzy nowoczesne najwyższej jakości ekologiczne oleje rzepakowe tłoczone na zimno, które nie wymagają przechowywania i przesyłania w warunkach chłodniczych:
- Olej Rzepakowy - Uniwersalny,
- Olej Rzepakowy o smaku masła,
- Olej Rzepakowy do smażenia - to ten!
Te oleje rzepakowe są tłoczone na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii z najwyższej jakości kiełków nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych. Tłoczenie z najcenniejszych części nasion pozwala uzyskać olej rzepakowy o wyjątkowych właściwościach.
Gotowanie tymi olejami rzepakowymi zaspakaja zapotrzebowanie na tłuszcze w codziennej profilaktyce żywieniowej.
Olej uniwersalny - idealny do sałatek, bogaty w kwasy tłuszczowe Omega 3 do codziennego stosowania w kuchni.
Olej o smaku masła - idealny do pieczenia ciast. 80 ml oleju zastępuje 100 g margaryny lub masła.
Olej do smażenia - idelany do smażenia i frytowania produktów w głębokim tłuszczu.