

Joy Day Ashwagandha to suplement diety, które łączy w sobie zarówno wysoką liczebność bakterii probiotycznych oraz ekstrakty z fermentowanych surowców roślinnych, które są bardzo bogate w składniki bioaktywne wspierające prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Czytaj więcej >Joy Day Ashwagandha 500ml
Producent: Living Food Sp. z o.o., ul. Graniczna 15, 66-320 Trzciel
index: JDA8
Joy Day Ashwagandha to suplement diety, które łączy w sobie zarówno wysoką liczebność bakterii probiotycznych oraz ekstrakty z fermentowanych surowców roślinnych, które są bardzo bogate w składniki bioaktywne wspierające prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Joy Day Ashwagandha wpływa korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobiologicznej jelit. Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z ekstraktem z ashwagandhy wykazują działanie antystresowe i uspokajające. Zalecana podczas intensywnej pracy umysłowej oraz ekspozycji na stres.
Sposób użycia:
Dorośli: 10-15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub innego napoju.
Nie przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia.
Suplement diety nie powinien być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku zażywania leków o działaniu uspokajającym, nasennym, przeciwpadaczkowym. Nie stosować u dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie laktacji.
Kwasowość oraz mogące powstać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.
Wartości odżywcze | ||
w 100 ml | w 10 ml | |
Wartość energetyczna (energia) | 72 kJ/17 kcal | 7 kJ/2 kcal |
tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
węglowodany | 3,8 g | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g | 0 g |
błonnik | <0,5 g | 0 g |
białko | <0,5 g | 0 g |
sól | <0,01 g | 0 g |
składniki:
Probiotyk Joy Day Ashwagandha pozyskuje się w naturalnym procesie fermentacji z wykorzystaniem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y., ekstrakt z fermentowanego korzenia ashwagandhy (40%)