

Preparat przeznaczony jest jako uzupełnienie codziennej diety w składniki zawarte w oleju z wątroby dorsza – witaminy A i D oraz Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe z rodziny Omega-3, w tym kwasy dokozaheksaenowy (DHA) i eikozapentaenowy (EPA).
Czytaj więcej >TRAN NORWESKI O AROMACIE POMARAŃCZOWYM. Suplement diety.
Producent: S.P.R.P. GAL L.P.M.Ł Marek s.j, 61-012 Poznań, ul. Krótka 4
Index: GAL16
TRAN NORWESKI O AROMACIE POMARAŃCZOWYM.
Olej z wątroby dorsza, Witaminy A, D i E oraz kwasy Omega-3.
Skład Tranu norweskiego: olej z wątroby dorsza, aromat pomarańczowy, witamina E.
TRAN NORWESKI
Preparat Tran Norweski przeznaczony jest jako uzupełnienie codziennej diety w składniki zawarte w oleju z wątroby dorsza - witaminę A i D oraz Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe z rodziny Omega-3, a szczególnie kwasy EPA i DHA, korzystnie wpływające na proces widzenia, wzrost kości i zębów oraz układ krążenia.
Sposób użycia Tranu Norweskiego:
Dorośli i dzieci powyżej 3. roku życia: pół łyżeczki do herbaty (2,5 ml) dziennie. Dzieci od 6. miesiąca do 3. roku życia: 1-2 krople dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Uwaga:
W przypadku kobiet w ciąży i dzieci stosowanie w tym samym czasie Tranu oraz innych preparatów zawierających witaminy A i D powinno być skonsultowane z lekarzem.
Sposób przechowywania Tranu Norweskiego:
Tran Norweski przechowywać w temperaturze pokojowej od 15°C do 25°C w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem.
Po otwarciu Tran Norweski przechowywać w lodówce. Ewentualne zmętnienie preparatu jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu.
Zawartość składników na zalecaną dzienną porcję produktu:
pół łyżeczki (2,5 ml) |
ZDS | 2 krople (0,09 ml) |
ZDS | |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 543 mg | - | 18,84 mg | - |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 904 mg | - | 31,34 mg | - |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 849 mg | - | 29,43 mg | - |
w tym: | ||||
- Omega-3 | 765 mg | - | 26,52 mg | - |
- Kwas EPA (eikozapentaenowy) | 207 mg | - | 7,17 mg | - |
- Kwas DHA (dokozaheksaenowy) | 253 mg | - | 8,76 mg | - |
- Omega-6 | 84 mg | - | 2,91 mg | - |
Witamina E (ekwiwalent alfa-tokoferolu) |
9 mg | 75% | 0,32 mg | 2,7% |
Witamina A (ekwiwalent retinolu) |
377 μg | 47% | 13,1 μg | 1,6% |
Witamina D |
6 μg | 120% | 0,2 μg | 4% |
ZDS - zalecane Dzienne Spożycie