Candidavix 60 kapsułek kwas kaprylowy bakterie kwasu mlekowego witamina C kwas askorbinowy
Candidavix zawiera kwas kaprylowy, witaminę C i bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus acidophilus) 60 kapsułek.
Czytaj więcej >Opis
Candidavix 60 kapsułek
Producent: RNDr. Ing. Ivan Olejnicek - Medin Terra, Vaculikova 11, 638000 Brno, Czechy
Dystrybutor: Przedsiębiorstwo Farm-Vix, ul. Ofiar Września 3b, 41-404 Mysłowice
index: FV12
Candidavix zawiera kwas kaprylowy, witaminę C i bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus acidophilus).
Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych i prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Kwas kaprylowy – kwas tłuszczowy obecny w tłuszczach roślinnych i zwierzęcych.
Zalecane spożycie: 2 kapsułki dziennie przed posiłkiem, popić wodą. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Uwaga: Produkt przeznaczony dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz nie zastąpi zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu i chłodnym miejscu (korzystnie w lodówce) w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przeciętna zawartość składników wykazujących efekt fizjologiczny w dziennej porcji produktu (dwie kapsułki):
– kwas kaprylowy: 400 mg - dwie kapsułki; 200 mg - jedna kapsułka;
– kwas askorbinowy: 160 mg (200% RWS) – dwie kapsułki; 80 mg (100% RWS) – jedna kapsułka;
– bakterie kwasu mlekowego: 30 mg (9×109) dwie kapsułki; 15 mg (4,5x 109) – jedna kapsułka .
Skład: sól potasowa kwasu kaprylowego (oktanowego), witamina C (kwas askorbinowy), bakterie kwasu mlekowego (150×109/g), celuloza mikrokrystaliczna (nośnik), stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca), karboksymetylopropyloceluloza (substancja glazurująca).