

Olej rzepakowy Eko na zimno tłoczony - Oliwka Północy. Olej rzepakowy zawiera bogate źródło witaminy A, E, D3 i K. Ma najwięcej witaminy E z dostępnych na rynku olejów roślinnych. Najwyższej jakości olej z nasion rzepaku bezpośrednio z pierwszego tłoczenia, wyłącznie za pomocą procesu mechanicznego. Certyfikat Pl-EKO-07-11908, Rolnictwo polskie
Opakowanie - 0,5 l.
Olej rzepakowy Eko na zimno tłoczony.
Producent: Złoto Polskie - Family Business s.c. ul. Piwna 5, 62-800 Kalisz
index: ZPO14
Oleje tłoczone na zimno, 10-stopniowe ze względu na swoją wysoką jakość mają krótki termin przydatności do spożycia. W zależności od oleju wynosi on 2 do 6 miesięcy od daty produkcji. Kupując oleje firmy Złoto Polskie mają Państwo pewność zakupu świeżego produktu. Naturalna Medycyna odbiera dostawy olejów 1 raz w tygodniu.
10 Stopniowy oznacza, że na każdym etapie dystrybucji nasz olej rzepakowy nigdy nie miał wyższej temperatury niż 10 stopni C. Jedynie nie przekroczenie 10 stopni C jest gwarancją, że nie nastąpiło utlenienie (zepsucie) kwasów tłuszczowych z grupy omega 3 i omega 6.
Uwaga: Nie przerwij procesu schładzania i po zakupie, nawet gdy jeszcze nie otworzyłeś butelki jak najszybciej umieść olej rzepakowy w lodówce!!!
Uwaga:
Olej rzepakowy Złotopolski 10 Stopniowy
dostarczamy paczką kurierską w opakowaniach termicznych.
Olej rzepakowy jest niekiedy ładnie nazywany "oliwką północy".
Olej rzepakowy to bogate źródło witaminy A, E, D3 i K. Ma najwięcej witaminy E z dostępnych na rynku olejów roślinnych ok. 26 mg na 100 gramów oleju.
Olej rzepakowy zawiera też niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT, głównie kwas oleinowy ok. 60%, linolowy ok. 20 % (omega -6) i linolenowy 10 % (omega -3), a więc w swym składzie jest bardzo podobny do oliwy z oliwek, która jednak zawiera mniej kwasów nienasyconych.
W oleju rzepakowym NNKT występują w idealnych proporcjach.
Ze względu na walory smakowe, zyskuje uznanie w branży spożywczej. Wykorzystywany do przygotowania takich potraw jak kapusta, śledzie, surówki, sałatki, ryby, racuchy i inne. Ponadto doskonale nadaje się do pieczenia, duszenia i krótkiego smażenia.
Oprócz tego - klasycznego oleju rzepakowego 10 stopniowego proponujemy trzy nowoczesne najwyższej jakości ekologiczne oleje rzepakowe tłoczone na zimno, które nie wymagają przechowywania i przesyłania w warunkach chłodniczych:
Te oleje rzepakowe są tłoczone na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii z najwyższej jakości kiełków nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych. Tłoczenie z najcenniejszych części nasion pozwala uzyskać olej rzepakowy o wyjątkowych właściwościach.
Gotowanie tymi olejami rzepakowymi zaspakaja zapotrzebowanie na tłuszcze w codziennej profilaktyce żywieniowej.
Olej uniwersalny - idealny do sałatek, bogaty w kwasy tłuszczowe Omega 3 do codziennego stosowania w kuchni.
Olej o smaku masła - idealny do pieczenia ciast. 80 ml oleju zastępuje 100 g margaryny lub masła.
Olej do smażenia - idelany do smażenia i frytowania produktów w głębokim tłuszczu.