

Joy Day Owoce lasu to bezalkoholowy, probiotyczny koncentrat napoju z fermentacji ziołowo-owocowej
Czytaj więcej >Joy Day Owoce lasu 500ml
Producent: Living Food Sp. z o.o., ul. Graniczna 15, 66-320 Trzciel
index: JDA1
Joy Day Owoce lasu to bezalkoholowy, probiotyczny koncentrat napoju z fermentacji ziołowo-owocowej. Charakteryzuje się świeżym, ziołowo-owocowym aromatem i naturalnym, orzeźwiającym smakiem.
Stosowanie koncentratu probiotycznego Joy Day Owoce Lasu wpływa korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobioty jelitowej. Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z ekstraktem z owoców lasu wspierają pracę układu moczowego i odpornościowego. Zalecany jest w profilaktyce zdrowotnej.
Joy Day Owoce lasu:
- zawiera żywe i witalne bakterie probiotyczne
- 15 rekomendowanych szczepów bakterii probiotycznych
- 600 milionów w dziennej porcji
- probiotyk w formie płynnej 500 ml
- 20% ekstraktu z ekologicznych z surowców roślinnych w tym owoc jeżyny i czarnej porzeczki.
Zestaw żywych, aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 2×10^7 jtk/ml), ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (20%) [w tym: liście czarnej porzeczki (16,7%), liście jeżyny (16,7%), liście poziomki (16,7%), ziele skrzypu polnego (16,7%), owoce czarnej porzeczki (16,6%), owoce jeżyny (16,6%)].
Koncentrat jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z żywymi i aktywnymi szczepami bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
Dlaczego warto stosować?
- bakterie probiotyczne obecne w produkcie dbają o równowagę mikrobiologiczną jelit
- chronią przed bakteriami i grzybami chorobotwórczymi
- zawiera cenne dla zdrowia metabolity bakterii probiotycznych -postbiotyki
- zapobiega występowaniu zaburzeń jelitowych – dysbiozy
- wpływa korzystnie na stan kosmków jelitowych stanowi bogactwo biologicznie czynnych substancji zawartych w ekstrakcie roślinnym
- ekstrakt z owoców lasu wykazuje działanie przeciwzapalne oraz przeciwbakteryjne
- ułatwia usuwanie toksycznych metabolitów wraz z moczem
- poprawia odporność
Sposób użycia:
Dorośli - 10-15ml 3 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 100ml wody lub innego napoju
Dzieci pow. 3 r.ż. - 5ml 5 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 50ml wody lub innego napoju
Kwasowość oraz mogące powstać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.
Wartości odżywcze | ||
w 100 ml | w 10 ml | |
energia | 82 kJ/19 kcal | 8 kJ/2 kcal |
tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
węglowodany | 4,2 g | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g | 0 g |
błonnik | <0,5 g | 0 g |
białko | <0,5 g | 0 g |
sól | <0,01 g | 0 g |